Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
THE BRONZE AXE FROM MIHALŢ (ROMANIA) AND SOME PROBLEMS RELATED TO HYBRID “LARGA” TYPE AXES
2023
Dergi:  
Journal of Ancient History and Archaeology
Yazar:  
Özet:

Along with the well-known metal artefacts produced in series specific to the Bronze Age, unique, prestige products were also manufactured in the Carpathian area. Among them the Larga type axes stand out both by their very small number and by their beauty. Summing up specific elements, found individually and in the case of other axes (semi-calotte flat, curved blade, decoration on the sleeve and so on), the use of the term hybrid axes is justified. Their similarity with Drajna-type axes is obvious, supporting their symbolic value. The last known axe, discovered in Mihalţ, in a gravel pit, is also the only Transylvanian piece, the rest of the discoveries being known from Maramureş and Ukraine. Their dating is relative, with no specific context, but they can be dated in the Late Bronze and associated / contemporary with Wietenberg, Gligoreşti or Komarow manifestations.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Ancient History and Archaeology

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 296
Atıf : 65
Journal of Ancient History and Archaeology