Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
Atlantikçi mi Avrupacı mı Olmak? Avrupa’nın Stratejik Özerklik Arayışı
2024
Dergi:  
Sosyal Bilimler Metinleri
Yazar:  
Özet:

Avrupa’nın stratejik olarak özerk olması gerektiği görüşü son dönemde yeniden Avrupa gündeminde yer almıştır. Özellikle Rusya’nın Ukrayna saldırısı Avrupa’nın kendi stratejilerini geliştirip çıkarlarını bağımsız olarak savunması gerektiğini göstermiştir. Bu nedenle Avrupa’nın artık kendi önceliklerini belirleyip bu yolda ilerlemesi gerektiği yönündeki görüş daha fazla destek bulmuştur. Ancak stratejik özerklik kavramının en büyük dezavantajı tarafların onun içeriği konusunda tam bir mutabakat sağlayamamış olmalarıdır. Bir kesimin Avrupa’nın egemenliğini ve pazarlık gücünü artırabilecek bir araç olarak gördüğü stratejik özerklik bir diğer kesim için Avrupa’nın ABD ve NATO işbirliğine gölge düşürecek bir tehdit olarak görülmüştür. Bu çalışmada amaç Avrupa’nın stratejik özerkliği konusundaki farklı görüşleri ortaya koymak ve değerlendirmektir. Bu şekilde Avrupa güvenlik mimarisinin yeniden tasarlanmaya çalışıldığı günümüzde bu yöndeki tartışmaların Avrupa’da bir tür kutuplaşmaya sebep verip vermediği sorusuna da cevap aranmaya çalışılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

To Be Atlanticist or Europeanist Europe’s Quest For Strategic Autonomy
2024
Yazar:  
Özet:

The idea that Europe should be strategically autonomous has recently been back on the European agenda. Especially Russia's aggression in Ukraine has shown that Europe should develop its own strategies and defend its interests independently. Therefore, the view that Europe should determine its own priorities and proceed accordingly has gained more support. However, the major drawback of the concept of strategic autonomy is that the parties do not fully agree on its content. For some, strategic autonomy was seen as a tool that could increase Europe's sovereignty and bargaining power, while for others it was seen as a threat that could undermine Europe's co-operation with the US and NATO. The aim of this study is to reveal and evaluate different views on Europe's strategic autonomy. In this way, while efforts are being made to redesign the European security architecture, an answer is being sought to the question of whether discussions in this direction are causing a kind of polarization in Europe.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sosyal Bilimler Metinleri

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 150
Atıf : 593
2023 Impact/Etki : 0.043
Sosyal Bilimler Metinleri