Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 4
Türkiye'nin Göç Politikası Tarihi
2023
Dergi:  
International Review of Migration and Refugee Studies
Yazar:  
Özet:

Göç, insanlık tarihinde köklü bir yere sahiptir. Tarih öncesi dönemlerde, çevresel koşullara uyum sağlamak için çok sayıda insan göç etti. Günümüzde göç, demografik, ekonomik, politik, psikolojik, antropolojik ve sosyolojik faktörlerden oluşan karmaşık bir fenomendir. Göç hareketleri çok karmaşık ve çeşitlidir ve ekonomik, siyasi, sosyal ve diğer gelişmelerle yakından ilişkilidir. Sonuç olarak, göç kavramını anlamak ve analiz etmek için siyaset bilimi, hukuk, psikoloji, tarih ve coğrafya gibi çeşitli disiplinler kullanılmalıdır. Göç ve tarih bilimi, insanlık tarihi kadar eski olan göç hareketleriyle yakından ilişkilidir. Türkiye, tarih boyunca önemli göç hareketleri için bir köprü olarak hizmet verdiği için, Türkiye'deki göç politikalarının değerlendirilmesi çok önemlidir.

Anahtar Kelimeler:

The History Of Turkiye's Migration Policies
2023
Yazar:  
Özet:

Migration is a universal phenomenon with deep roots in human history. It is known that large migration movements took place in prehistoric times in order to adapt to environmental conditions. Today, migration is a multifaceted phenomenon with demographic, economic, political, psychological, anthropological and sociological effects. Migration movements are too complex and diverse to be limited to a single discipline; they have a close relationship with economic, political, social and other developments. Therefore, in order to understand and analyze the phenomenon of migration, it is necessary to make use of different disciplines such as political science, law, psychology, history and geography. Since migration movements are as old as the history of humanity, migration and historical science are closely related. Since Turkiye has been used as a bridge for very important migration movements throughout history, it is important to analyze migration policies in Turkiye.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


International Review of Migration and Refugee Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

International Review of Migration and Refugee Studies