Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 8
6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu ve 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Çerçevesinde Taşınmaz Satış Sözleşmesinde Ayıptan Doğan Sorumluluğun Şartları Üzerine Değerlendirme
2023
Dergi:  
Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüz toplumunda satış sözleşmeleri ekonomik hayat içerisinde son derece önemli bir rol oynamaktadır. Bu önemin ve gerekliliğin farkında olan kanun koyucu, satış sözleşmesine gereken önemi vermeye çalışmış ve bu sözleşme türüne 6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu başta olmak üzere diğer bazı kanunlarda ve uluslararası anlaşmalarda yer vermiştir. Satılan malın kararlaştırılan veya objektif olarak bulunması gereken niteliklere uygun olması gerekmektedir. Aksi bir durum satıcının ayıp nedeniyle sorumluluğuna yol açar. Satış sözleşmesinin bir tüketici işlemi mahiyetinde olması durumunda özel kanun niteliğinde 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’da yer alan ayıp hükümlerinin uygulanması gündeme gelecektir. Bu çalışmada taşınmaz satış sözleşmesinde satıcının ayıp nedeniyle sorumlu olmasına neden olan şartlar, 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve 6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu çerçevesinde ele alınacaktır.

Anahtar Kelimeler:

null
2023
Yazar:  
0
2023
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   other

Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi