Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
Jeopolitik Risk ve Belirsizlik Endeksleri ile BRICS Borsaları Arasındaki Volatilite Yayılımları
2024
Dergi:  
Journal of Selçuk University Social Sciences Vocational School
Yazar:  
Özet:

Dünya ekonomisi teknolojinin gelişmesi, sermaye birikiminin artması ve yatırımcıların risk algılarının değişmesi gibi nedenlerden dolayı son yüzyılda daha fazla bütünleşik bir görünüme ulaşmıştır. Bu bütünleşik yapı neticesinde herhangi bir coğrafyada/piyasada gerçekleşen olayın yansımaları diğer ekonomiler üzerinde de görülür hale gelmiştir. Bu çalışmada dünya ekonomisi üzerinde önemli olarak görülen WUI (World Uncertainty Index), EPU (Economic Policy Uncertainty Index) ve GPR (Geopolitical Risk Index) endeksleri ile BRICS ülke borsaları (Brezilya-Bovespa, Rusya-MOEX, Hindistan/Bharat-BSE SENSEX, Çin- Shanghai Composite (SSEC) ve Güney Afrika-FTSE South Africa) arasındaki ilişkinin analizi amaçlanmıştır. Çalışma kapsamında 01.01.2008-01.11.2023 tarihleri arsındaki aylık veriler TVP-VAR (Time-Varying Parameter Vector Autoregressive Models) yöntemi kullanılarak analiz edilmiştir. Çalışma sonucunda Rusya borsasının WUI, EPU ve GPR endekslerine, Brezilya borsasının WUI ve EPU endekslerine ve Çin borsasının ise GPR endeksine volatilite yaydığı tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Volatility Spillovers Between Geopolitical Risk and Uncertainty Indices With Brics Stock Markets
2024
Yazar:  
Özet:

The world economy has become more integrated in the last century due to the development of technology, increased capital accumulation and changes in investors' risk perceptions. As a result of this integrated structure, the repercussions of an event occurring in one geography/market have become visible in other economies. In this study, it is aimed to analyze the relationship between WUI (World Uncertainty Index), EPU (Economic Policy Uncertainty Index) and GPR (Geopolitical Risk Index) indices, which are seen as important on the world economy, and BRICS country stock markets (Brazil-Bovespa, Russia-MOEX, India/Bharat-BSE SENSEX, China-Shanghai Composite (SSEC) and South Africa-FTSE South Africa). Within the scope of the study, monthly data between 01.01.2008-01.11.2023 were analyzed using the TVP-VAR (Time-Varying Parameter Vector Autoregressive Models) method. The results of the study revealed that the Russian stock market spreads volatility to the WUI, EPU and GPR indices, the Brazilian stock market spreads volatility to the WUI and EPU indices and the Chinese stock market spreads volatility to the GPR index.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Selçuk University Social Sciences Vocational School

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 486
Atıf : 2.319
2023 Impact/Etki : 0.369
Journal of Selçuk University Social Sciences Vocational School