Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
Kuşaklararası Bilgi Paylaşımı, Örgütsel Öğrenme ve Örgütsel İletişim İklimi Arasındaki İlişki: İdari Sağlık Çalışanları Üzerine Bir Uygulama
2024
Dergi:  
İşletme Bilimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın temel amacı, kuşaklararası bilgi paylaşımı, örgütsel öğrenme ve örgütsel iletişim iklimi arasındaki ilişkiyi idari sağlık çalışanları özelinde incelemektir. Araştırma kesitsel bir çalışma olup, nicel veri toplama yöntemlerinden anket yöntemi kullanılmıştır. Araştırmanın evrenini İstanbul ilinde bulunan özel bir zincir hastaneler grubunun genel müdürlüğünde görev yapan 510 idari sağlık çalışanı oluşturmaktadır. Toplamda 244 katılımcıdan elden edilen veriler analize tabi tutulmuştur. Verilerin istatistiksel analizleri için IBM SPSS 22.0 ve IBM SPSS AMOS 22.0 programları kullanılmıştır. Verilerin analizinde, korelasyon, regresyon analizi ve diğer tanımlayıcı analizler kullanılmıştır. Örgütsel iletişim iklimi ölçeği ile bireysel, grup ve örgütsel düzeylerde öğrenme arasında ve çalışanlar arasındaki bilgi paylaşımı arasında pozitif yönde yüksek düzeyde ilişki saptanmıştır. Bilgi paylaşımı ölçeği ile kurumsal bilgi paylaşımı arasında ise pozitif yönde düşük düzeyde istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki tespit edilmiştir. Örgütsel öğrenme ölçeği puanları ile çalışanlar arası bilgi paylaşımı, bireysel açıdan bilgi paylaşım puanları arasında pozitif yönde yüksek düzeyde, kurumsal açıdan bilgi paylaşımı ölçeği puanları arasında pozitif yönde düşük düzeyde ve bilgi paylaşımı ölçeği puanları arasında pozitif yönde orta düzeyde istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki olduğu saptanmıştır. Kuşaklararası bilgi paylaşımı, örgütsel öğrenme ve örgütsel iletişim iklimi arasında anlamlı bir ilişki olduğu belirlenmiştir. Z kuşağı bireylerin bilgi paylaşımı konusunda daha istekli oldukları, yönetici statüsünde olan kişilerin örgütsel iletişim ve örgütsel öğrenme konularında, gelir düzeyi yüksek olan kişilerin örgütsel iletişim konusunda daha iyi oldukları saptanmıştır. Örgütsel iletişimin, bilgi paylaşımı ve örgütsel öğrenmenin etkili bir biçimde gerçekleştirilebilmesi adına, işletmeler tarafından üzerine daha fazla çalışılması gereken bir konu olması gerektiği düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Between Intergenerational Knowledge Sharing, Organisational Learning and Organisational Communication Climate: An Application On Administrative Health Workers
2024
Yazar:  
Özet:

This study aims to explore the interplay among intergenerational knowledge sharing, organizational learning, and the communication climate within administrative healthcare staff. Conducted as a cross-sectional survey, it employed quantitative data collection methods. The study involved 244 participants from a population of 510 administrative health employees within a private chain hospital group in Istanbul. Statistical analysis was performed using IBM SPSS 22.0 and IBM SPSS AMOS 22.0, including correlation, regression, and descriptive analyses. Results indicated a strong positive correlation between organizational communication climate and learning across individual, group, and organizational levels, as well as with employee knowledge sharing. Additionally, a statistically significant positive relationship was observed between knowledge sharing and organizational learning, albeit at a lower level. Notably, intergenerational differences were noted, with Generation Z individuals displaying a greater inclination toward information sharing. Furthermore, managerial status and higher income levels were associated with better organizational communication and learning. The findings underscore the importance for businesses to focus on enhancing organizational communication to facilitate effective knowledge sharing and learning processes.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






İşletme Bilimi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 249
Atıf : 1.341
2023 Impact/Etki : 0.432
İşletme Bilimi Dergisi