Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
BİLİŞİM SİSTEMİNİN İŞLEYİŞİNİ ENGELLEME VEYA BOZMA SUÇU VE UYGULAMADAKİ SALDIRI TÜRLERİ
2024
Dergi:  
Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bilişim suçları Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 243 ilâ 246. maddelerinde düzenlenmiş olup, bu suçların en önemlilerinden biri TCK’nın 244/1. maddesinde öngörülen bilişim sisteminin işleyişini engelleme veya bozma suçudur. Bu suç, bilişim (IT) sisteminin çeşitli teknik yöntemlerle geçici olarak durdurulması veya işlevini yerine getiremeyecek hale sokulması yollarıyla işlenebilmektedir. Uygulamada bu suçun en sık görülen türleri arasında DoS ve DDoS saldırıları, Tavşan (Rabbits) saldırıları ve SPAM’ler sayılabilir.

Anahtar Kelimeler:

The Crime Of Hindrance or Destruction Of The Information System and Types Of Attacks In Practice
2024
Yazar:  
Özet:

Cybercrimes are regulated in articles 243 to 246 of the Turkish Penal Code (TPC) and one of the vital types of these crimes is the hindrance or destruction of the information system which is regulated in Article 244/1 of TPC. The crime can be committed by temporarily hindrance the information (IT) system or rendering it inoperable by various technical methods. The most common types of this crime in practice include DoS and DDoS attacks, Rabbits attacks and SPAMs.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi