Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
Yeşil Yönetim Uygulamaları ve Firma Performansı Arasındaki İlişkinin Bibliyometrik Analizi
2023
Dergi:  
Necmettin Erbakan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çevresel felaketlerin yıkıcı etkilerinin farkedilmesi ve çözüm arayışına gidilmesi, endüstriyel faaliyetlerde hızlı bir dönüşümü başlatmış ve yeşil yönetim kavramının popülerlik kazanmasını sağlamıştır. Yeşil yönetim, kuruluşların faaliyetlerini yürütürken doğal çevrenin varlığını ve önemini göz önünde bulundurmalarını ve paydaş kavramına doğal çevreyi de dahil etmelerini öngeren bir yönetim konseptidir. Bu çalışmada, özellikle son dönemlerde yaşanan çevresel skandallarla birlikle gündemde ön planda yer alan yeşil yönetim kavramının, firma performansı ile arasındaki ilişkiyi konu alan 2524 makale çalışmasının bibliyometrik analizi yapılmıştır. Verileri analiz etmek ve sonuçları görselleştirmek için VOSviewer (1.6.16) yazılımı kullanılmıştır. Sonuçlar beş kategoride sunulmuştur: “en çok yayını olan yazarlar”, “en çok yayına sahip kurumlar”, “en çok yayına sahip kaynaklar”, “en çok yayını olan ülkeler” ve “en çok kullanılan anahtar sözcükler”. Analiz sonucuna göre yeşil yönetim alanında çalışmaların artarak devam ettiği, Çin Halk Cumhuriyetinin alana en çok girdi sağlayan ülke olduğu, çalışmaların çok büyük bir bölümünün (99,5) İngilizce olarak yazıldığı, Taiwen Feng’in en üretken yazar olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Bibliometric Analysis Of The Relationship Between Green Management Practices and Firm Performance
2023
Yazar:  
Özet:

The realization of the devastating effects of environmental disasters and the search for solutions have led to a rapid transformation of industrial activities, resulting in the emergence of the concept of green management. Green management is a management concept that requires organizations to take into account the existence and importance of the natural environment in the conduct of their activities and to include the natural environment in the stakeholder concept. This study conducted a bibliometric analysis of 2524 articles on the relationship between the concept of green management and firm performance, which has gained popularity especially with recent environmental scandals. VOSviewer (1.6.16) software has been used for the analysis of the data and the vizualisation of the results. The results were displayed in five categories: “authors with most publications”, “institutions with most publications”, “sources with most publications”, “countries with most publications” and “most used keywords”. According to the results of the analysis, it was concluded that studies in the field of green management continue to increase, China is the country that contributes the most to the field, the majority of studies (99.5) are written in English, Taiwen Feng is the most productive author

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Necmettin Erbakan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Necmettin Erbakan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi