Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
The Effect of Disaster Training on Teachers Candidates' Perception of Disaster Awareness
2024
Dergi:  
Sakarya University Journal of Education
Yazar:  
Özet:

Turkiye frequently experiences disasters that negatively affect human life in terms of various aspects. Therefore, teacher candidates who will teach future generations should be educated about raising disaster awareness. In this study, the effect of the disaster awareness training given by AFAD on the disaster perceptions, and awareness levels of teacher candidates were studied. In the research convenience sampling method was adopted. 58 teacher candidates, 44 females and 14 males, participated in the study which was designed in the “Single Group Pre-Test - Post-Test” model. Teacher candidates took disaster training for 12 hours in two courses. After the training, there was a partial increase in disaster awareness levels. However, the results showed that having received disaster training before or having experienced a disaster did not make a significant difference in disaster awareness. A disaster education course, including practice, can be integrated into undergraduate programs of education faculties.

Anahtar Kelimeler:

0
2024
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sakarya University Journal of Education

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 587
Atıf : 4.650
Quarter
Eğitim Bilimleri Temel Alanı
Q4
233/239

Sakarya University Journal of Education