Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 15
TÜRKİYE’DE TÜFE’NİN AKARYAKIT TÜKETİMİNE OLAN ETKİSİ: 2012-2022 NEDENSELLİK ANALİZİ
2023
Dergi:  
Uluslararası Ekonomik Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, akaryakıt tüketimi ile tüketici fiyat endeksi arasındaki ilişkinin incelenmesidir. Araştırmada yöntem olarak, ekonometrik analiz teknikleri kullanılmıştır. Araştırmaya ait veri seti, Haziran-2012 ile Eylül-2022 tarihleri arasını kapsamaktadır. Benzin, motorin ve LPG tüketimi verileri Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), tüketici fiyat endeksi ise Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (TÜİK) alınmıştır. Araştırmada öncelikle serilere birim kök testlerinden Genişletilmiş Dickey-Fuller (ADF) ve Kwiatkowski–Phillips–Schmidt–Shin (KPSS) testleri, nedensellik analizi için ise Toda-Yamamoto testi kullanılmıştır. Elde edilen bulgular, ilgili dönem içerisinde tüketici fiyat endeksinden benzin tüketimine doğru tek yönlü bir nedenselliğin olduğu yönündedir.

Anahtar Kelimeler:

2023
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Uluslararası Ekonomik Araştırmalar Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Uluslararası Ekonomik Araştırmalar Dergisi