Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 24
The effects of financial development and tax on income inequality in Turkiye: The financial Kuznets curve hypothesis
2023
Dergi:  
Holistic Economics
Yazar:  
Özet:

Abstract One of the factors that ensure the peace of society in a country is the fair distribution of income in that country. With the access of individuals to financial resources, the level of income increases, and this increase makes income distribution an even more important issue. Financial development is an important factor that can prevent income inequality. Kuznets approach put forward by Kuznets (1955) has been named the financialKuznets curve (FKC) with the finding of Greenwood and Jovanovic (1990). According to their theoretical stipulations, an inverted-U relation between financial sector development and income inequality exists. The main purpose of this study is to investigate whether financial development and tax have an effect on income distribution in the Turkish economy between the period of 1995-2021. Longterm estimation via ARDL boundary test indicates that the variables are cointegrated. It is revealed that the FKC hypothesis is not valid in the selected period.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Holistic Economics

Dergi Türü :   Uluslararası

Holistic Economics