Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 14
SOSYAL SERMAYE TEORİSİ BAĞLAMINDA: SOSYAL PAYLAŞIM AĞLARINDA GÜVEN
2024
Dergi:  
TOPLUM, EKONOMİ VE YÖNETİM DERGİSİ
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, sosyal medya ile birlikte değişen toplumsal ağların güven unsuruna ve sosyal sermayeye etkisini tartışmak amacıyla ele alınmıştır. Sosyal sermaye, toplumsal ağlar içerisinde yaşayan bireylerin yüz yüze ilişkiler yoluyla biriktirdiği değerlerin toplamıdır. Sosyal sermayenin iki önemli unsuru vardır. Bunlar sivil katılım ve güvendir. Toplumsal ağlara katılım yoluyla sivil katılım oluşmaktadır. Güven ise toplumsal ağlara katılımın sonucunda, yüz yüze iletişim yoluyla sağlanan sosyal sermayenin önemli diğer bir unsurudur. Günümüzde sosyal paylaşım ağlarının hayatımıza girmesiyle birlikte yüz yüze iletişim kurulan gerçek mekânlar azalmış olup buna karşın sanal mekânlarda ve sanal iletişimde artış meydana gelmiştir. Sosyal paylaşım ağlarında gerçekleştirilen yüz yüze olmayan sanal iletişim ile birlikte ise sosyal sermayenin önemli unsurlarından birisi olan güven konusu tartışmaya açılmıştır. Bu çalışma literatür taraması yöntemi çerçevesinde yapılandırılmış ve bu bağlamda çalışmada sosyal sermaye teorisi ile sosyal paylaşım ağlarında güven konusu açıklanmaya çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

In The Context Of Social Capital Theory: Trust In Social Networks
2024
Yazar:  
Özet:

This study aims to discuss the impact of social Networks changing with social media on trust and social capital. Social capital is the sum of the values accumulated by individuals living in social networks through face-to-face relationships. There are two important elements of social capital. These are civic engagement and trust. Civic engagement is formed through participation in social networks. Trust is another important element of social capital provided through face-to-face communication as a result of participation in social networks. Nowadays, with the introduction of social networks in to our lives, real places where face-to-face communication is established have decreased, while virtual spaces and virtual communication have increased. With the non-face-to-face virtual communication in social networking sites, the issue of trust, which is one of the important elements of social capital, has come up for discussion. This study is structured within the framework of the literature review method and in this context, the study tries to explain the social capital theory and the issue of trust in social networking.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












TOPLUM, EKONOMİ VE YÖNETİM DERGİSİ

Dergi Türü :   Uluslararası

TOPLUM, EKONOMİ VE YÖNETİM DERGİSİ