Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
Üniversite Yaşam Kalitesinin, Öğrenci Tutkunluğu ve Bilgi Ataleti Üzerine Etkisi: İİBF Öğrencileri Üzerine Bir Alan Araştırması
2024
Dergi:  
İktisadi İdari ve Siyasal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Üniversite hayatı öğrencilerin aile ve mevcut arkadaş çevresinden ayrılması, yeni insanlarla tanışarak farklı bir çevreye girmesi, yeni bilgiler edinme ve öğrenme sürecinde değişiklikler gibi birçok yenilik ve zorluğu beraberinde getirmektedir. Bu bağlamda bu çalışmanın amacı, üniversite yaşam kalitesinin, öğrenci tutkunluğu ve bilgi ataleti üzerine etkisini saptamaktır. Araştırmanın evrenini, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri oluşturmaktadır. Öğrencilere tabakalı örnekleme yöntemi ile yüz yüze anket uygulanmıştır. Toplanan veriler SPSS 25.0 paket programı ile analiz edilmiştir. Anket formundaki ölçeklerin geçerlilikleri ve güvenilirlikleri test edilmiştir. Çalışmanın amaç ve hipotezleri doğrultusunda güvenilirlik, frekans, korelasyon ve regresyon analizleri yapılmıştır. Analiz sonucuna göre üniversite yaşam kalitesinin öğrenci tutkunluğunu ve bilgi ataletini pozitif yönde etkilediği belirlenirken öğrenci tutkunluğunun ise bilgi ataletini negatif yönde etkilediği tespit edilmiştir. Elde edilen sonuçlar teorik kapsamda ve uygulama kapsamında tartışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of University Life Quality On Student Engagement and Information Inertia: A Field Study On Feas Students
2024
Yazar:  
Özet:

University life brings many new things and difficulties such as leaving family and current friends, meeting new people and entering a different environment, acquiring new information Inertia in the learning process. In this context, the aim of the study is to determine the effect of university life quality on student engagement and information inertia. The universe of the research consists of the students of the Faculty of Economics and Administrative Sciences of Kahramanmaraş Sütçü İmam University. A face-to-face questionnaire was applied to the students with the stratified sampling method. The collected data were analyzed by the SPSS 25.0 package program. The validity and reliability of the scales in the questionnaire were tested. In line with the aims and hypotheses of the study, reliability, frequency, correlation and regression analyzes were performed. According to the analysis result; It has been determined that the quality of university life affects student engagement and information inertia positively, while student engagement negatively affects information inertia. The obtained results are discussed in the theoretical and practical context.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








İktisadi İdari ve Siyasal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 252
Atıf : 659
2023 Impact/Etki : 0.442
İktisadi İdari ve Siyasal Araştırmalar Dergisi