User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 ASOS INDEKS
 Views 3
Thietmar’ın Hac Seyahatnamesinde (1217/18) İslam Algısı
2023
Journal:  
MESOS Disiplinlerarası Ortaçağ Çalışmaları Dergisi
Author:  
Abstract:

Yaşamına dair kaynaklarda bilgi bulunmayan Thietmar’ın Alman olduğu tahmin edilmektedir. V. Haçlı Seferi arifesinde 1217’de Kutsal Topraklara bir hac seyahati yapmıştır. Seyahatinde Şam, Kudüs ve Sina Dağı gibi kutsal mekanları ziyaret etmiştir. 1218’de Avrupa’ya döndükten sonra seyahatnamesini kaleme almıştır. Seyahatnamesine başlık yazmamıştır. Eseri çoğaltanlar seyahatnameyi Liber Peregrinationis (Hac Seyahati Kitabı) olarak isimlendirmişlerdir. Seyahatnamenin 13. yüzyıldan 15. yüzyıla kadar istinsah edilmiş on dokuz el yazma nüshası günümüze ulaşmıştır. Thietmar hac seyahatine dini amaçla çıktığını iddia etmiştir. Ancak seyahatnamede Kutsal Topraklar hakkında topografik, stratejik ve askeri ayrıntılar vermesi eserinin bir rapor niteliğinde olduğunu göstermektedir. İslam coğrafyasının tasvirini okuyucuya sunarken Avrupa’ya yabancı gördüğü hususlara ağırlık vermiştir. Şam şehrinin güzelliği karşısında büyülenmiştir. Kutsal Topraklarda hâkim olan Müslümanların günlük ve dini yaşantısına dair bilgiler vererek okuyucunun zihninde İslam algısı oluşturmuştur. İslam algısı özellikle Hz. Muhammed’in sahte peygamber olduğu, Müslümanların sapkın bir dine inandığı, İslam’daki cennet tasvirleri ve çok eşliliği hedef alarak İslam’ın dünyevi bir din olduğuna odaklanmıştır.

Keywords:

0
2023
Author:  
Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








MESOS Disiplinlerarası Ortaçağ Çalışmaları Dergisi

Journal Type :   Uluslararası

MESOS Disiplinlerarası Ortaçağ Çalışmaları Dergisi