Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 9
SCOPUS VERİ TABANINDA YER ALAN TÜRKİYE’DE YAZILMIŞ CUMHURİYET VE BASIN KONULU AKADEMİK ÇALIŞMALARIN BİBLİYOMETRİK ANALİZİ
2023
Dergi:  
Kafdağı
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Türkiye’de sosyal bilimler alanında yazılmış “Cumhuriyet ve basın” konulu akademik çalışmaların bibliyometrik profilinin oluşturulması amacıyla yapılmıştır. Scopus arama butonuna, “Republic” and “Media” or “Press” kelimeleri yazılarak tarama yapılmıştır. Tarama sonucu 17896 adet akademik çalışmaya erişim sağlanmıştır. Daha sonra sadece sosyal bilimler alanında yapılan çalışmalar ile Türkiye’de yazılmış olanlar seçilerek filtreleme yapılmıştır. Elde edilen 131 adet akademik çalışma atıf durumuna, yıllara, kaynağına, yazarlarına, kurumlarına, türüne göre ayrılarak incelenmiştir. Ayrıca anahtar kelime bulutu oluşturulmuştur. İlk akademik çalışmanın 1991 yılında yazıldığı ve bu çalışmaya 4 kez atıf yapıldığı, en güncel çalışmanın ise 2023 yılına ait olduğu görülmüşür. Akademik çalışmaların en fazla atıf aldığı yılın 2022 yılı olduğu, 2022 yılında 131 adet akademik çalışmaya 246 adet akademik çalışma tarafından 251 kez atıf yapıldığı belirlenmiştir. Yıllara göre bakıldığında, 2021 yılında en fazla çalışmanın yapıldığı, 1992, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999 ve 2000 yıllarında ise bu konuda hiçbir akademik çalışmanın yer almadığı sonucuna varılmıştır. En fazla akademik çalışmanın Journal of Biosocial Science adlı dergide yayınlandığı, en fazla çalışmaya sahip olan yazarın Sakallı, N. olduğu, en fazla atıf alan eserin ise 2013 yılında yazıldığı ve 265 atıf aldığı belirlenmiştir. Kurumlarına göre dağılımları incelendiğinde ise 9 adet akademik çalışmaya sahip ODTÜ ile Hacettepe Üniversitesi’nin ilk sırada yer aldıkları görülmüştür. % 82.4’lük (108) oranda makale türünde yazılan akademik çalışmalarda en fazla “Turkey”, “Human”, “Health”, “Social”, “Female”, “Male” ve “Republic” anahtar kelimelerinin kullanıldığı sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Dergi:  
Kafdağı
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Kafdağı

Dergi Türü :   other

Kafdağı