User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 9
 Audio Listening 1
Ankara Halkevi Sosyal Yardım Şubesi ve Faaliyetleri
2023
Journal:  
Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Author:  
Abstract:

Türkiye 20. Yüzyılın ilk çeyreğinden itibaren çağdaşlaşmayı hedefleyen büyük bir toplumsal değişim ve dönüşüm sürecine girmiştir. Bu bağlamda Halkevleri Türk Devrimini oluşturan norm ve değerlerin toplumsallaştırılmasında bir kültür kurumu olarak önemli bir sorumluluk üstlenmiştir. 19 Şubat 1932’de kurulan on dört halkevinden birisi olan Ankara Halkevi gerek faaliyetleriyle gerekse Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri ile doğrudan iletişimde olmasıyla ülkedeki halkevleri arasında farklı bir konumda bulunmuştur. Ankara Halkevi Sosyal Yardım Şubesi Halkevleri yönetmeliği çerçevesinde oluşturulmuş kendi hususi yönetmeliğindeki düzenlemeler doğrultusunda faaliyet göstermiştir. Şube kentteki çeşitli düzeydeki eğitim-öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler başta olmak üzere yurttaşların sosyal hayatta karşı karşıya kaldıkları yoksunlukların aşılmasında, sağlık hizmetlerine erişim olanaklarının geliştirilmesinde, eğitim-öğretim hizmetlerine ulaşma ve yararlanma olanaklarının genişletilip tabana yayılmasında, göreli ve insanî yoksullukla mücadelede önemli bir rol oynamıştır. Böylece yeni toplumsal düzene yönelik olarak hem köylerde hem de kentlerde bir farkındalık yaratılmasında, çok önemli katkılar sağlamıştır.

Keywords:

0
2023
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles










Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Field :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 634
Cite : 1.501
Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi