Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
ORTA TOGO BÖLGESİ’NDE GÖÇ OLGUSU: NEDENLERİ, GÖSTERİLERİ VE KALKINMAYA ETKİLERİ
2020
Dergi:  
Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Göç, son zamanlar akademisyenler, uzmanlar, kalkınma uzmanlar vb. tarafından incelenen güncellenmiş bir konudur. Pek çok Devlet ve uluslararası kuruluş, özellikle bazı kararları öngörmelerini ve göç olgusunu daha derinden anlamalarını sağlayan göç verileriyle ilgilenmektedir. Uluslararası Göç Örgütü (UGÖ), göçlerden sorumlu ana kurumdur. Ancak, ne UGÖ ne de diğer uluslararası kurumlar genellikle Güney'den göçün itici faktörlerini anlamaya çalışmamaktadır. Aslında, genel olarak, birçok rapor ve akademik çalışma, insanların yoksulluk ve gelişme eksikliği nedeniyle göç ettikleri sonucuna varmaktadır. Bu nedenler hala geçerli olsa da, insanları göç etmeye zorlayan birçok neden de var. Ayrıca, uluslararası göç genellikle Güney'den (özellikle Asya ve Afrika) Kuzey'e kadar tanımlanmaktadır. Ancak, göç hareketlerinin %70'inden fazlası Güney ülkelerde gerçekleşiyor. Bu nedenle az gelişmiş ülkelerde göç olgusunun tezahürünü analiz etmek farklı boyutlarını derinden anlamamızı sağlamaktadır. Orta Togo Bölgesi, göçmenlerin ülkenin güney kısmına ve diğer ülkelere çıkış noktalarından biridir. Bu çalışma, Togo'nun Orta Bölgesinden göçmenliğin nedenlerini ve gösterileri analiz etmeyi amaçlamaktadır. Öte yandan, bu çalışma o bölgesinde yoksulluk, göç ve kalkınma arasındaki bağı vurgulamaya çalışmaktadır. Belgesel ve saha verileri kullanılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi