Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
İzmir İç Körfez İhtiyoplanktonu, Ege Denizi (2022-2023)
2024
Dergi:  
Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye’nin en önemli doğal limanlarından biri olan İzmir Körfezi İzmir şehrinin çevresinde yer almakta olup çeşitli endüstriyel faaliyetler ile birlikte küçük nehirlerin deşarjı ve kanalizasyon girişlerinden dolayı büyük ölçüde kirlilikten etkilenmektedir. Atıksu arıtma tesisinin 2000 yılında devreye girmesi ile körfezdeki tür çeşitliliğini izleme çalışmaları önem kazanmıştır. Bu çalışmalardan biri de 2022 ve 2023 yıllarında gerçekleştirilen “İzmir Körfezi’nde Gerçekleştirilecek Tarama Faaliyetleri’nin İzmir Körfezi Denizel Ortamında Fiziksel, Kimyasal ve Biyolojik Etki ve Sonuçlarının İzlenmesi” projesidir. Çalışmamızda ihtiyoplankton örnekleri proje kapsamında iç körfezde belirlenmiş 7 adet istasyondan vertikal plankton çekimleri olmak üzere yılda 2 kez (ilkbahar ve sonbahar) olarak gerçekleştirilmiştir. 2 yıllık örnekleme sonucunda 7 familya ve 8 türe ait toplam 10765 birey/ m2 yumurta, 542,3 birey/m2 prelarva, 2063,65 birey/m2 postlarva elde edilmiştir. Tespit edilen familya ve türler Engraulidae (Engraulis encrasicolus), Clupeidae (Sardina pilchardus), Gobiidae (Gobius niger, Gobius paganellus), Mugilidae (Liza saliens), Callionymidae (Callionymus festivus), Blenniidae (Lipophrys pavo), Soleidae (Buglossidium luteum)’dir. Çalışmada elde edilen bulgular incelendiğinde iç körfezde özelikle E. encrasicolus türünün dominant durumda olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

0
2024
Yazar:  
Özet:

Türkiye’nin en önemli doğal limanlarından biri olan İzmir Körfezi; İzmir şehrinin çevresinde yer almakta olup çeşitli endüstriyel faaliyetler ile birlikte küçük nehirlerin deşarjı ve kanalizasyon girişlerinden dolayı büyük ölçüde kirlilikten etkilenmektedir. Atıksu arıtma tesisinin 2000 yılında devreye girmesi ile körfezdeki tür çeşitliliğini izleme çalışmaları önem kazanmıştır. Bu çalışmalardan biri de 2022 ve 2023 yıllarında gerçekleştirilen “İzmir Körfezi’nde Gerçekleştirilecek Tarama Faaliyetleri’nin İzmir Körfezi Denizel Ortamında Fiziksel, Kimyasal ve Biyolojik Etki ve Sonuçlarının İzlenmesi” projesidir. Çalışmamızda ihtiyoplankton örnekleri; proje kapsamında iç körfezde belirlenmiş 7 adet istasyondan vertikal plankton çekimleri olmak üzere yılda 2 kez (ilkbahar ve sonbahar) olarak gerçekleştirilmiştir. 2 yıllık örnekleme sonucunda 7 familya ve 8 türe ait toplam 10765 birey/ m2 yumurta, 542,3 birey/m2 prelarva, 2063,65 birey/m2 postlarva elde edilmiştir. Tespit edilen familya ve türler; Engraulidae (Engraulis encrasicolus), Clupeidae (Sardina pilchardus), Gobiidae (Gobius niger, Gobius paganellus), Mugilidae (Liza saliens), Callionymidae (Callionymus festivus), Blenniidae (Lipophrys pavo), Soleidae (Buglossidium luteum)’dir. Çalışmada elde edilen bulgular incelendiğinde iç körfezde özelikle E. encrasicolus türünün dominant durumda olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 67
Atıf : 108
Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi