Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 79
 İndirme 3
Ötüken Yış Bahsine İlave: Varenglerin Yolundaki Rusya Dağları
2009
Dergi:  
Karadeniz Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

İskandinavya?dan Karadeniz?e gelen Varenglerin yolunu tarif eden 10. yy?dan bir Bizans kaynağı, Batı Rusya?da hafif yükseltiler dışında dağlık olmasının sözkonusu olmadığını bildiğimiz bir bölgede dağlardan bahsetmektedir. Buranın şimdiki Smolensk kenti yakınlarındaki Valday Tepeleri bölgesi olduğunu tahmin ediyoruz. Bu önemli ve ormanlık bölgeden dört büyük nehir, İdil, Dnyeper, Batı Dvina ve Lovat kaynaklarını alırlar. Burada bir dil meselesiyle karşı karşıyayız. Doğu Slavları da diğer pek çok millet gibi hem dağ, hem de ormanı aynı kelime ile (burada gora) adlandırıyorlardı. Bu, Türklerin erken kayıtlarında karşımıza çıkan Ötüken Yış kullanımına benzemektedir. Yış kelimesi aslında ?orman? anlamına gelmektedir, fakat Ötüken ile birlikte kullanıldığı durumlarda memleket manasını vermekte, başka durumlarda da çoğunlukla dağ anlamına gelmektedir. Gora kelimesi tüm Slav dillerinde dağ, Bulgarcada ise orman demektir. Bu iki kullanımın bir araya geldiği bazı kökler mevcut olmalıdır. Burada incelenen örnekte Doğu Slavlarının erken dönem dilinde bu durumla ile muhatabız. <

Anahtar Kelimeler:

Next Next post: The Russian Mountains on the Way of the Varengs
2009
Yazar:  
Özet:

A 10th-century Byzantine source describing the way of the Varengs from Scandinavia to the Black Sea, speaks of mountains in a region in the West of Russia where we know that there is no mountains other than mild elevations. We predict that this is the Valday Mountains area near the current Smolensk city. The four major rivers, Idil, Dnyeper, Western Dvina and Lovat, are taken from this important and forestry area. We are facing a language issue. The Eastern Slavs, like many other nations, called both the mountains and the forest in the same word (here is Gora). This is similar to the use of Five-Year in the early records of the Turks. Is the word “orman”? It means, but in cases where it is used together with the Fifth, it gives the meaning of home, and in other cases it often means mountains. The word Gora in all Slavic languages means mountain and in Bulgarian it means forest. There must be some roots in which these two uses are combined. In this example we discuss this situation in the early period of the Eastern Slavic language. “The

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Karadeniz Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 859
Atıf : 379
2023 Impact/Etki : 0.081
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q4
399/520

Karadeniz Araştırmaları Dergisi