Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 8
Engelli Öğrenciler İçin Kızılötesi Kontrollü Dokunmatik Sınav Masası Tasarımı ve Uygulaması
2023
Dergi:  
Research Journal of Biomedical and Biotechnology
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, sınavlarda kalem kullanma engeli olan öğrenciler için dijital veri alışverişine kapalı, kızılötesi kontrollü, etkileşimli sınav yapma aracı hazırlanmıştır. Bu amaçla etkileşimi, projeksiyondan masanın yüzeyine yansıtılan sınava ait cevap kağıt görüntüsüne öğrencinin özel bir kızılötesi etkileşim sistemi ile yönlendirebildiği bir dokunmatik masa yapılmıştır. Sistemin geliştirilmesinde görüntü işleme temelli çalışan bir yazılım ve görüntü aldığı kızılötesi kamera ile kızılötesi ışığı koordinatlarını belirleyerek projeksiyonla masa üzerine yansıtılan sınav cevap kağıdı ile eşleştirme yapılmaktadır. Bu çalışma sınav güvenliği, engelli öğrencilere sağladığı ergonomi ve sınavda kullanılan kağıt tüketimini ortadan kaldırması özellikleri ile önem taşımaktadır.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Research Journal of Biomedical and Biotechnology

Dergi Türü :   other

Research Journal of Biomedical and Biotechnology