Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 13
Koi (Cyprinus carpio) ve Japon Balıklarında (Carassius auratus) Betanodavirus Varlığının Araştırılması
2023
Dergi:  
Journal of Limnology and Freshwater Fisheries Research
Yazar:  
Özet:

Nodaviridae familyasında yer alan betanodavirus’un neden olduğu Viral nervöz nekrozis (VNN) ya da bir diğer adıyla Viral ensefalopati-retinopati (VER) dünyanın pek çok yerinde hem deniz balıklarında hem de tatlı su balıklarında görülür. Larval ve yavru boylarda, nadiren de yetişkin balıklarda hastalığa neden olmaktadır. Özellikle yetiştiriciliği yapılan balık türlerinde önemli ekonomik kayıplara neden olduğu için son yıllarda enfeksiyonla ilgili araştırmalara odaklanılmıştır. Bu çalışmada, Antalya bölgesinde yetiştiricilik faaliyeti gösteren akvaryum işletmelerinde Koi ve Japon balığı türlerinde betanodavirus varlığı araştırılmıştır. Üç farklı akvaryum işletmesinden her bir türü temsilen en az 30’ar adet olmak üzere toplam 180 balık örneklendi ve Real Time RT-PCR (RT-qPRC) metodu ile test edildi. Çalışma sonunda hiçbir örnekte betanodavirus RNA’sına rastlanmadı. Bu çalışma ile Türkiye’de koi ve japon balığı türlerinde betanodavirus varlığı moleküler tekniklerle ilk defa araştırılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Betanodavirus Presence In Koi (cyprinus Carpio) and Goldfish (carassius Auratus)
2023
Yazar:  
Özet:

Viral nervous necrosis (VNN), also known as Viral encephalopathy-retinopathy (VER), which is caused by betanodavirus in the nodaviridae family, is seen in both marine and freshwater fish in many parts of the world. It causes disease in larvae and juveniles, rarely in adult fish. Since it causes significant economic losses, in the recent years the research has been especially focused on the infections related to it. In this study, the presence of betanodavirus was investigated in Koi and goldfish species in aquarium facilities operating in the Antalya region. A total of 180 fish, at least 30 representing each species, were sampled from three different aquarium facilities and tested by the Real Time RT-PCR (RT-qPCR) method. At the end of the study, betanodavirus RNA was not found in any of the samples. With this study, the presence of betanodavirus in koi and goldfish species in Türkiye was investigated for the first time by the molecular techniques.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Limnology and Freshwater Fisheries Research

Dergi Türü :   Uluslararası

Journal of Limnology and Freshwater Fisheries Research