Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 8
Sürdürülebilir Toprak Üretkenliğinde Biyoçar Kullanımı
2023
Dergi:  
Türkiye Teknoloji ve Uygulamalı Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Fosil yakıtların enerji kaynağı olarak aşırı kullanımının yanı sıra topraklar üzerindeki baskı sonucu sera gazı ve su buharı emisyonlarının artması küresel ısınmanın temel nedenlerini oluşturmaktadır. Zira su buharı ve sera gazlarının emisyonundaki artış insan faaliyetlerinin en önemli sonuçlarından biridir. Son zamanlarda insan kaynaklı sera gazı emisyonları ile ilgili sorunlara kısmi bir çözüm getirmek için karbon-negatif teknolojilerin geliştirilmesi ve kullanılması önem arz etmiştir. Bu bağlamda organik atıkların termo-kimyasal pirolizinin bir ürünü olarak elde edilen biyoçar materyalinin tarım arazilerinde kullanılması potansiyel olarak sera gazı emisyonlarını azaltırken, tarımsal üretkenliği ve gıda güvenliğini iyileştirmesi açısından oldukça önem arz etmektedir. Bu çalışmanın amacı, önemli bir toprak düzenleyici olarak kabul gören biyoçar maddesinin toprağın, fiziko-kimyasal ve biyolojik özelliklerine olan etkisinin yanısıra bitki gelişimi ve toprakta karbon tutumu açısından önemini ortaya koymak için günümüze kadar yapılan çalışmalar konusunda bir meta analiz yapmaktır.

Anahtar Kelimeler:

Use Of Biochar In Sustainable Soil Productivity
2023
Yazar:  
Özet:

Excessive use of fossil fuels as an energy source, as well as pressure on the land, results in increased emissions of greenhouse gases and water vapor, which are the main causes of global warming. The increase in emissions of water vapor and greenhouse gases is one of the most significant consequences of human activities. Recently, the development and use of carbon-negative technologies have become important for partially solving problems related to human-induced greenhouse gas emissions. In this context, the use of Biochair material obtained as a product of thermochemical pyrolysis of organic waste in agricultural lands has the potential to reduce greenhouse gas emissions while improving agricultural productivity and food security. The aim of this study is to conduct a meta-analysis of studies conducted to date on the effects of biochar material, which is considered an important soil conditioner, on the physical, chemical, and biological properties of soil, as well as its importance in plant growth and carbon sequestration in the soil

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Türkiye Teknoloji ve Uygulamalı Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   other

Türkiye Teknoloji ve Uygulamalı Bilimler Dergisi