Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 2
An evaluation of the macro anatomy of the Hazel Dormouse’s (Muscardinus avellanarius Linnaeus, 1758) (Rodentia: Mammalia) skeletal system in Türkiye
2023
Dergi:  
Communications Faculty of Sciences University of Ankara Series C Biology
Yazar:  
Özet:

Muscardinus avellanarius, one of the thirty species of the Gliridae family, is found in areas covered with deciduous forests, with a range stretching from Bursa (Uludağ) to Trabzon in Türkiye. Hazel Dormouse, classified as an endangered species and characterized by their deep hibernation patterns, possess significant value as bioindicators of environmental change. In this study, a macro-anatomical evaluation of the skeletal structure of forty-six specimens collected from the Eastern and Western Black Sea Regions between 1979 and 1983 were conducted. The evaluation revealed that the whole skeleton of Muscardinus avellanarius consisted of 225 bones. The morphometric variances and variations between the Eastern Black Sea and Western Black Sea specimens were detected by defining the skull and baculum bones that hold taxonomic value.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Communications Faculty of Sciences University of Ankara Series C Biology

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 204
Atıf : 178
Communications Faculty of Sciences University of Ankara Series C Biology