Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
Sürdürülebilir cephe tasarımının bir bileşeni olarak lamine pencerelerin teknolojik özelliklerinin belirlenmesi
2023
Dergi:  
Mobilya ve Ahşap Malzeme Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ahşap, mekanlara sıcak ve doğal bir görünüm kazandıran çevre dostu, dayanıklı ve sürdürülebilir bir malzemedir. Bileşenleri açısından birçok malzeme türünü bir arada kullanan inşaat sektörü, günümüz mimari yaklaşımları neticesinde estetik, ekonomik ve ergonomik çözümler sunmak amacıyla yapı malzemelerinde verimliliğe odaklanmaktadır. İnşaat sektöründe özellikle 21. yüzyılda çevre bilincinin ve sürdürülebilirliğin öneminin artmasıyla birlikte cephe tasarımında ve pencere üretiminde ahşabın kullanımı yaygınlaşmıştır. Bu çalışma bina cephesinin tasarımında sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak için önemli bir rol oynayabilecek ahşap lamine pencere profilinin bazı teknolojik özelliklerini belirlemek için yapılmaktadır. Bu çalışmada ahşap malzeme olarak, karaçamdan (Pinus nigra subsp. pallasiana) kullanılmıştır. Deney örnekleri üç katmandan oluşmaktadır. Deney örneklerinin yapıştırılmasında üre-formaldehit tutkalı kullanılmıştır. Araştırma sürecinde gerçekleştirilen fiziksel ve mekanik deneyler sonunda, üç katmanlı olarak lamine edilmiş karaçam odunundan üretilen pencere profilinin teknolojik özelliklerinin, kendi türünü temsil eden masif pencere profilinin teknolojik özelliklerinden daha üstün olduğu tespit edilmiştir. Sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak amacıyla, yapılarda lamine ahşap pencere profili kullanılması önerilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Determining The Technological Properties Of Laminated Windows As A Component Of Sustainable Facade Design
2023
Yazar:  
Özet:

Wood is an environment-friendly, durable and sustainable material which gives spaces a warm and natural look. The construction industry, which uses many types of materials together in terms of its components, focuses on efficiency in building materials in order to offer aesthetic, economical and ergonomic solutions as a result of today's architectural approaches. In the construction sector, the use of wood has become widespread in facade design and window production especially with the increasing importance of environmental awareness and sustainability in the 21st century. In this study, black pine (Pinus nigra subsp. pallasiana) has been used as the wood material. The test samples consist of three layers. Urea-formaldehyde glue was used for bonding the test samples. Following the physical and mechanical experiments conducted during the research process, it was determined that the technological characteristics of the window profile produced from three-layer laminated black pine wood are superior to the technological characteristics of the solid window profile representing its own species. In order to achieve sustainability goals, it can be recommended to use laminated wooden window profiles in buildings.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Mobilya ve Ahşap Malzeme Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 88
Atıf : 112
Mobilya ve Ahşap Malzeme Araştırmaları Dergisi