Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 16
Synthesis and biological evaluation of coumarin-quinone hybrids as multifunctional bioactive agents
2023
Dergi:  
ADMET & DMPK
Yazar:  
Özet:

We report the synthesis, structural characterization and pharmaceutical activity of four coumarin-quinone hybrids. The compounds were significantly active against Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeoginosa and Candida albicans. Promising antioxidant activity was observed when compared to ascorbic acid. Two compounds, DTBSB and DTBSN, also showed commendable in vitro antiproliferative activities against the cells of human cancer cell lines MCF-7, MDA-MB-231, COLO-205, HT-29 and A549 along with appreciable tumor selectivity with distinct selectivity index. Molecular docking studies using cyclooxygenase-2 (PDB ID: 6COX) revealed strong binding affinities for the COX-2 active site. Moreover, ADMET properties of the synthesized compounds were determined using the pKCSM and SwissADME online tools and all the compounds had accurate pharmacokinetic profiles. Hence, the new coumarin-quinone hybrids DTBSB and DTBSN can be considered for optimization and lead development.

Anahtar Kelimeler:

null
2023
Dergi:  
ADMET & DMPK
Yazar:  
0
2023
Dergi:  
ADMET & DMPK
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












ADMET & DMPK

Dergi Türü :   Uluslararası

ADMET & DMPK