Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
 İndirme 2
Hastaneye Prenatal Bakım için Başvuran Gebelerde Risk Faktörlerinin ve Riskli Gebeliklerin Analizi
2023
Dergi:  
Middle Black Sea Journal of Health Science
Yazar:  
Özet:

Amaç: Çalışmanın amacı halk sağlığı açısından önemli bir sorun oluşturan riskli gebeliklere neden olan risk faktörlerinin sıklığını belirlemek, nedenlerini ortaya koymak ve çözüm önerileri sunmaktır. Yöntemler: Bu araştırma, doğum öncesi bakım için hastaneye başvuran 409 evli kadın üzerinde yapılmış olan kesitsel bir çalışmadır. Veri toplamak için araştırmacılar tarafından hazırlanan anket formu yüz yüze görüşme tekniği ile uygulanmıştır. Verileri değerlendirmek için yüzdelik, ortalama ve Ki-kare testi kullanılmıştır. Bulgular: Gebelik fizyolojik bir süreç olmasına rağmen gebelerin %67,7'ı en az bir risk faktörüne, %27,60'ı birden fazla risk faktörüne sahipti. Sezaryenla doğum, dört ve üzeri gebelik sayısı, 35 yaş ve üzeri yaşta olmak, istenmeyen gebelik durumu ve son iki gebelik arasındaki sürenin iki yıldan kısa olması gibi risk faktörlerinin gebelerde en sık görülen risk faktörleri olduğu saptanmıştır. Sonuç: Riskli gebelikler önemli bir halk sağlığı sorunu olduğundan ve çoğu önlenebilir nitelikte olduğundan, gebelik öncesi bakım (prekonsepsiyonel bakım) anne ve bebeğin sağlığını tehdit etmeden önce kontrol altına alınacak şekilde genişletilmelidir.

Anahtar Kelimeler:

Analysis Of Risk Factors and Risky Pregnancies Among Pregnant Women Who Admitted To Hospital For Prenatal Care
2023
Yazar:  
Özet:

Objective: Every woman wants to have a healthy pregnancy and have a healthy baby, but it brings important risks. Risky pregnancies are with many different dimensions that negatively affect maternal and infant health. The aim of this study is to determine the frequency of risk factors leading to risky pregnancies which are important for public health, to reveal the reasons and to offer solutions. Methods: This is a cross – sectional study of 409 married women who applied to the hospital for prenatal care. A questionnaire prepared by the researchers was used for data collection by face-to-face interview technique. Percentage, mean, and chi-square test were used to evaluate the data. Results: Although pregnancy is a physiological process, 67.7% of the pregnant women had at least one risk factor and 27.6% had more than one risk factor. Risk factors such as having caesarean section, having four or more pregnancies, being 35 and over age, unwanted pregnancy status and having less than two years between the last two pregnancies were found to be the most common risk factors seen in pregnant women. Conclusion: Because risky pregnancies are an important public health problem and most of them are preventable; preconceptional care should be expanded to control the mother and baby before threatening their health.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Middle Black Sea Journal of Health Science

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 402
Atıf : 57
Middle Black Sea Journal of Health Science