Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 2
Sağlık Çalışanlarına Covid 19 Pandemisi Sırasında Proflaktik veya Tedavi Amaçlı Uygulanan Ozonterapinin Etkileri
2022
Dergi:  
Geleneksel ve Tamamlayıcı Anadolu Tıbbı Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sağlık çalışanları COVID-19 enfeksiyonu için yüksek risk altındadır. Aynı zamanda pandemi sürecinde sağlık çalışanlarına olan ihtiyaç da artmıştır. Sağlık çalışanlarımızı korumamız gerekliliği kaçınılmazdır, ozon hiçbir yan etkisi olmayan faydalı bir yöntemdir. Bu nedenle sağlık çalışanlarına bulaş riskini en aza indirmek ve bağışıklık sistemlerini desteklemek önemlidir. Ozon tedavisinin bağışıklık sistemini desteklediğini gösteren birçok çalışma bulunmaktadır. Ayrıca ozonun hem yüzeylerde hem de havada asılı halde bulunan bakteri, mantar, küf ve virüsleri etkisiz hale getirmede oldukça etkili olduğu kanıtlanmıştır. Ozon, koronavirüs üzerinde de etkili olabilir. Bu çalışmada bulgularımız ozonun sağlık çalışanları üzerindeki koruyucu etkisini gösterecektir. Ozon tedavisinin, sağlık çalışanlarını koruma yöntemlerini artırmada ve destekleyici tedavi olarak faydalı olduğu düşünülmektedir. Çalışmamızda, COVID-19 pandemisi sürecinde gönüllü sağlık çalışanlarına uygulanan profilaktik veya terapötik ozon tedavisinin sonuçlarını incelemeyi amaçladık.

Anahtar Kelimeler:

Outcomes Of Ozone Therapy Administered As Prophylaxis or Treatment To Health Workers During The Covid-19 Pandemic
2022
Yazar:  
Özet:

Health employees are at high risk for COVID-19 infection. At the same time, the need for healthcare professionals has increased during the pandemic process. And it is clear that we have to protect our employees, ozone is a beneficial method which has not any side effects. Therefore, it is important to minimize the transmission risk of health employees and to support their immune systems. There are several studies demonstrating that ozone therapy supports the immune system. Moreover, ozone has proven to be highly effective in inactivating bacteria, fungi, molds and viruses both on the surfaces and suspended in the air. Ozone might be effective on coronavirus as well. In this study our findings will show protective effect of ozone on health employees. It is considered that ozone therapy is beneficial as a choice to increase protection methods and as supportive treatment for health employees. In our study, we aimed to examine the results of prophylactic or therapeutic ozone therapy which was applied to volunteer health employees during the COVID-19 pandemic.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Geleneksel ve Tamamlayıcı Anadolu Tıbbı Dergisi

Dergi Türü :   other

Geleneksel ve Tamamlayıcı Anadolu Tıbbı Dergisi