Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 29
 İndirme 3
Lokal anesteziklerden levobupivakain ve ropivakain kolon kanseri tedavisinde kullanılabilir mi?
2023
Dergi:  
Cukurova Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Kolon kanseri, kanserler arasında en yaygın ölüm nedenleri arasında yer almakta olup, kolon kanseri tedavisinde rezeksiyon sonrası nüks ve metastazları önlemek için ağırlıklı olarak küratif cerrahi sonrası adjuvan kemoterapi uygulanmaktadır. Son yıllarda, lokal anestezikler kanser araştırmalarında giderek artan bir ilgi görmektedir. Bu çalışmada lokal anesteziklerden levobupivacaine ve ropivacaine'in SW480 kolon kanseri hücreleri üzerine proliferatif ve apoptotik etkilerinin araştırılması amaçlanmıştır. Gereç ve Yöntem: Çalışmada, farklı konsantrasyonlarda ve sürelerde levobupivakain ve ropivakain, SW480 kolon kanseri hücre hattına uygulanarak MTT analizi ile proliferasyona etkisi belirlendi. Apoptotik etkinliğini belirlemek için ise TUNEL yöntemi kullanıldı. Sonuçlar istatistiksel olarak değerlendirildi. Bulgular: Levobupivakain ve ropivakain’ in doz ve zamana bağlı olarak SW480 kolon kanseri hücrelerinde hücre proliferasyonunu azalttığı belirlendi. Aynı zamanda kolon kanseri hücrelerinde apoptozu teşvik ettiği gözlendi. Sonuç: Çalışma verilerine göre, levobupivakain ve ropivakain’ in SW480 kolon kanseri hücrelerin de apoptozu aktive ederek sitotoksik etki gösterdiği tespit edildi. Bu verilerin lokal anesteziklerin antitümör etki mekanizmasını aydınlatmak için multidisipliner çalışmalara öncülük edeceği düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Could The Local Anesthetics Levobupivacaine and Ropivacaine Be Used To Treat Colon Cancer
2023
Yazar:  
Özet:

Purpose: Colon cancer is among the most common causes of death among cancers, and in the treatment of colon cancer, adjuvant chemotherapy is applied mainly after curative surgery, to prevent recurrence and metastases after resection. In recent years, local anesthetics have received increasing attention in cancer research. This study aimed to investigate the proliferative and apoptotic effects of local anesthetics levobupivacaine and ropivacaine on SW480 colon cancer cells. Materials and Methods: In the study, different concentrations and durations of levobupivacaine and ropivacaine were applied to the SW480 colon cancer cell line and their effect on proliferation was determined by MTT analysis. The TUNEL method was used to determine its apoptotic activity. The results were evaluated statistically. Results: It was determined that levobupivacaine and ropivacaine decreased cell proliferation in SW480 colon cancer cells depending on dose and time. It was also observed to promote apoptosis in colon cancer cells. Conclusion: According to the study data, it was determined that levobupivacaine and ropivacaine acted cytotoxic by activating apoptosis in SW480 colon cancer cells. It is thought that these data will lead to multidisciplinary studies to elucidate the antitumor effect mechanism of local anesthetics.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Cukurova Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.296
Atıf : 1.825
2023 Impact/Etki : 0.075
Cukurova Medical Journal