Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 1
İki Farklı Ürün ile Silme Banyo Yapılan Çocukların Kalıcı Deri Floralarının Karşılaştırılması: Randomize Kontrollü Çalışma
2023
Dergi:  
Çocuk Acil ve Yoğun Bakım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Giriş: Sağlıklı bireylerde flora, çok sayıda ve farklı mikroorganizmaları içermektedir. Enfeksiyonlar, antibiyotik kullanımı, çeşitli kimyasallar florayı değiştirebilmektedir. Bu çalışma çocuk yoğun bakım ünitesinde yatan çocukların günlük %2’lik klorheksidin glukonat ve sabunsuz vücut yıkama solüsyonu ile yapılan silme banyosunun kalıcı deri floralarına etkisinin karşılaştırılması amacıyla yapılmıştır. Yöntemler: Çalışma, Şubat 2021-Ocak 2022 yılında bir eğitim ve araştırma hastanesi çocuk yoğun bakım ünitesinde yatmakta olan 60 çocuk ile randomize kontrollü deneysel olarak gerçekleştirildi. Çalışmada grup I’deki (n=30) çocuklara ünitenin rutin uygulaması olan %2’lik klorheksidin glukonat ile grup II’deki (n=30) çocuklara ise sabunsuz vücut yıkama solüsyonu ile silme banyosu uygulanmıştır. Her iki grupta da 3 gün boyunca silme banyo uygulamasından hemen önce ve 6 saat sonrasında koltuk altı ve kasıktan sürüntü örnekleri alınmıştır. Bulgular: Çalışmamıza katılan çocukların %36,7’si (n=22) kız, %63,3’ü (n=38) erkektir. Katılımcıların ortalama yaşı 6,05±5,04 olarak belirlenmiştir. Gruplar arası kalıcı deri florasındaki üreme değişimleri incelendiğinde 1., 2. ve 3. günlerde banyo öncesi ve sonrasında grup I ve grup II arasında anlamlı düzeyde farklılık saptanmıştır (p=0,001). Birinci günde grup I’de kalıcı deri florası anlamlı düzeyde azalırken, 2. ve 3. günlerde ise tamamen yok olmuştur. Grup II’de ise 3 gün boyunca kalıcı deri florası korunmaya devam etmiştir. Sonuç: Araştırma sonucunda çocuk yoğun bakım ünitesinde yatan çocuklarda %2’lik klorheksidin glukonatlı silme banyosunun koltuk altı ve kasıktaki kalıcı deri florasını anlamlı düzeyde azalttığı saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Comparing Permanent Skin Flowers of Children Who Have Dried to Bath With Two Different Products: Randomized Controled Study
2023
Yazar:  
Özet:

Introduction: In healthy individuals, flora contains many and different microorganisms. Infections, antibiotic use, various chemicals can change flora. This study was carried out to compare the effects on the permanent skin flora of children in a child-intense care unit with a daily 2% glucoconate and non-saped body washing solution of chlorhexide. Methods: The study was conducted randomized-controlled experimentally in February 2021–January 2022 with 60 children who were lying in an educational and research hospital’s child-intense care unit. In the study, children in group I (n=30) were given 2% chlorhexidine gluconate, which is the routine application of the unit, and children in group II (n=30) were given a cleaning bath with a soft body washing solution. Both groups took samples of thinning from the seat for 3 days right before and 6 hours after the application of the cleaning bath. Results: 36.7 percent of the children involved in our study are girls (n=22) and 63.3 percent (n=38) men. The average age of the participants is 6,05±5,04. When the reproductive changes in the intergroup permanent skin flora were studied, a significant difference was found between group I and group II in the 1st, 2nd and 3rd days before and after the bath (p=0,001). During the first day, the permanent skin flora in group I decreases significantly, while the 2nd and 3rd. It has been completely disappeared in the days. In Group II, the permanent skin flora continued to be preserved for 3 days. Results: The study found that 2% of chlorhexide with gluconate removal baths in children who were in a child-intense care unit significantly reduced the permanent skin flora in the seat and neck.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Çocuk Acil ve Yoğun Bakım Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 115
Atıf : 20
2023 Impact/Etki : 0.014
Çocuk Acil ve Yoğun Bakım Dergisi