Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 4
YUCCA SCHİDİGERA’NIN KÖPEK DİYETLERİNDE FONKSİYONEL KATKI MADDESİ OLARAK KULLANIMI VE ETKİLERİ
2023
Dergi:  
Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Derneği Bülteni
Yazar:  
Özet:

Evcil hayvanların sağlığını optimize etmek için kullanılan fonksiyonel katkıların rolü önem kazandıkça fonksiyonel gıda ve katkılar köpek sahipleri arasında popülerlik kazanmaktadır. Biyoaktif fonksiyonel özellikleri nedeniyle sık kullanılan bitkilerden biri de Yucca schidigera’dır. Yucca ekstraktı insan, at, çiftlik hayvanları ve kedi-köpek diyetlerinde uzun süredir yem katkı maddesi olarak kullanılmaktadır. Yucca tozunun veya ekstraktının ana bileşenleri antioksidan, antienflamatuar, antiviral, antiprotozoal, antimutajenik, antikanser ve kolesterol azaltımına sahip steroidal saponinler, polisakkaritler ve polifenollerdir. Yucca sağlık ve performansa olumlu etkileri, besin madde yararlanımı artırma, dışkı kokusunu azaltma, amonyak ve hidrojen sülfit gibi bazı zararlı uçucu bileşiklerin giderilmesi amacıyla köpeklerde yem katkı maddesi olarak değerlendirilir. Yaygın kullanılan bir katkı maddesi olmasına rağmen Yucca’nın köpeklerdeki etkileri hakkında çok az çalışma yapılmıştır. Ayrıca, dışkı kokusunu azaltıcı etkileri dışında köpekler üzerindeki etkileri bilinmemektedir. Bu derlemede Yucca schidigera’nın köpeklerde sağlık, sindirilebilirlik, dışkı kokusu, bağırsak gazı oluşumu, kan parametreleri, oksidasyon ve dışkı mikrobiyotasına olan etkilerinin tartışılarak açıklanması hedeflenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Effects Of Yucca Schidigera As A Functional Feed Additive In Dog Diets
2023
Yazar:  
Özet:

Functional foods and additives are gaining popularity among dog owners as the role of functional additives in optimizing pet health becomes important. Yucca schidigera is one of the frequently used plants due to its bioactive functional properties. Yucca extract has long been using as a feed additive in human, horse, livestock and cat-dog diets. The main components of yucca powder or extract are steroidal saponins, polysaccharides and polyphenols, which have antioxidant, anti-inflammatory, antiviral, antiprotozoal, antimutagenic, anticancer and cholesterol lowering effects. Yucca is considered as a dietary additive in dogs for its positive effects on health and performance, increasing nutrient availability, reducing fecal odor and removing some harmful volatile compounds such as ammonia and hydrogen sulfide. Despite being a widely used additive, few studies have been conducted on the effects of Yucca in dogs. Moreover, it’s other effects on dogs are unknown, apart from fecal odor-reducing effects. In this review, it is aimed to discuss and explain the effects of Yucca schidigera on health, digestibility, fecal odor, intestinal gas formation, blood parameters, oxidation and fecal microbiota in dogs.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Derneği Bülteni

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 80
Atıf : 110
Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Derneği Bülteni