Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 101
 İndirme 8
Romanya Kraliçesi Maria’nın 1930 Yılı Türkiye Ziyaretleri’nin Ulusal Basına Yansımaları
2021
Dergi:  
Yakın Dönem Türkiye Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Kraliçe Maria (1875-1938) Büyük Britanya Kraliyet Ailesi’nin bir üyesi olarak dünyaya geldi ve “Edinburgh Prensesi Marie” olarak tanındı. Ayrıca, 1930’da tahta geçen Romanya Kralı II.Carol’un (1893-1953) annesiydi. Aynı zamanda Kraliçe Marie, Romanya’yı temsil amacıyla birçok ülkeyi ziyaret etti. Bu bağlamda ilki 1928 yılında olmak üzere Türkiye’ye de çeşitli zamanlarda turistik amaçlı ziyaretler gerçekleştirdi. Her ne kadar diplomatik bir yanı olmasa da bu ziyaretler Türkiye ile Romanya arasındaki ilişkilerin gelişmesinde aracı bir rol oynamıştır. İki devlet arasındaki ilişkilerin 1930’ların başından itibaren yeni bir boyut kazanması ise Kraliçe Maria ile Prenses Ileana’nın 1930 yılı ziyaretlerini daha da anlamlı hale getirmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Reflections On Queen Maria Of Romania’s Visits To Turkey In The National Press In 1930
2021
Yazar:  
Özet:

Queen Maria (1875-1938) was born as a member of the Royal Family of Great Britain and became known as “Princess Marie of Edinburgh. She was the mother of King Carol II of Romania (1893-1953) who ascended the throne in 1930. Queen Maria also visited many countries to represent Romania. In this regard, Queen Maria had made touristic visits to Turkey at various times, the first of which was in 1928. Although there was no diplomatic, these visits played an instrumental role in the development of relations between Turkey and Romania. The fact that the relations between the two states gained a new dimension in the early 1930s makes the visits of Queen Maria and Princess Ileana in 1930 even more meaningful.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Yakın Dönem Türkiye Araştırmaları

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 190
Atıf : 440
2023 Impact/Etki : 0.152
Quarter
Güzel Sanatlar Temel Alanı
Q2
39/89

Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q3
287/520

Yakın Dönem Türkiye Araştırmaları