Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 29
 İndirme 14
Nft (değiştirilemez Token) Varlıkların Ums/ufrs Çerçevesinde Muhasebeleştirilmesi
2022
Dergi:  
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)
Yazar:  
Özet:

2021 yılında herkesin ücretsiz erişebileceği ve kopyalayabileceği JPEG formatındaki bir dijital dosyanın NFT (Non-Fungible Token) varlık haline getirilerek 69,3 milyon $’a satılması tüm dünyanın dikkatini bu varlıklara çekmiştir. NFT’ler, dijital varlıkların benzersizliğini onaylayan ve blokzincir teknolojisiyle yaratıcısı üzerinde kayıtlı olan kripto varlıklardır. NFT ile birlikte, başlangıçta sadece kripto paraların yer aldığı blokzincir ekosisteminde yeni bir döneme geçilmiştir. NFT varlıkların hızla yaygınlaşması işletmelerin de bu yeni varlık türüne ilgisini artırmaktadır. İşletmeler çeşitli amaçlarla bu varlıklara yatırım yaptıklarında söz konusu varlıkların finansal tablolarda sınıflandırılması gerekliliği ortaya çıkacaktır. Ancak bu yeni alanda Uluslararası Muhasebe Standartları Kurulu (IASB) tarafından yayınlanan düzenleyici bir standart ve NFT’ler özelinde raporlamaya ilişkin bir yorum bulunmamaktadır. Çalışmada, mevcut UMS/UFRS hükümleri çerçevesinde NFT varlıkların raporlama ve muhasebeleştirme işlemlerinin nasıl gerçekleştirilebileceğinin ortaya konması amaçlanmıştır. Yapılan incelemede NFT varlıkların mevcut hükümler çerçevesinde, “UMS 2 Stoklar”, “UMS 38 Maddi Olmayan Duran Varlıklar” veya “UFRS 5 Satış Amaçlı Elde Tutulan Duran Varlıklar ve Durdurulan Faaliyetler” standartları ile ilişkilendirilebileceği saptanmıştır. Çalışmada ayrıca bu standartlar kapsamında NFT varlıkların ölçüm hükümlerine ve muhasebe uygulamalarına yer verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Nft (unchanged Token) Asset Accounting In The Ums/ufrs Framework
2022
Yazar:  
Özet:

The sale of a digital file in JPEG format, which can be accessed and copied for free by 2021, becomes an asset of NFT (Non-Fungible Token) for $69.3 million has attracted the attention of all the world to these assets. NFTs are crypto assets that confirm the uniqueity of digital assets and are registered on the creator with the blockchain technology. With NFT, a new era was initially passed in the blockchain ecosystem where only cryptocurrencies were included. The rapid spread of NFT assets also increases the interest of in this new kind of asset. When invest in these assets for various purposes, it will arise the need for the classification of the assets in the financial statements. However, in this new area there is no comment on the regulatory standard published by the International Accounting Standards Board (IASB) and the reporting specific to the NFTs. The study aims to reveal how NFT assets can be and accounted in the framework of the current UMS/UFRS provisions. The study found that NFT assets could be linked to the standards "UMS 2 Stock", "UMS 38 Non-Material Duran Assets" or "UFRS 5 For Sale Remained Duran Assets and Suspended Activities" within the framework of the current provisions. The study also included measurement provisions and accounting practices of NFT assets within the framework of these standards.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 471
Atıf : 330
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini