Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 81
 İndirme 27
Y Kuşağı Gençliğinin Yaşlılık ve Yaşlanmaya İlişkin Tutumları: Nevşehir Örneği
2020
Dergi:  
Yaşlı Sorunları Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye’de yaşlı nüfusun genel nüfus içerisindeki oranı hızla artmaktadır. 2060 yılında, Türkiye’de yaşayan her beş kişiden birinin yaşlı olacağı ön görülmektedir. Günümüzde 20’li yaşlarını deneyimleyen gençler, 2060’lı yıllarda yaşlılığa adım atacaklardır. Türkiye’nin 21. yy.’ın ikinci yarısına ilişkin yaşlılık politikaları, bu dönemde yaşlılığa adım atacak olan Y kuşağının özellikleri ve tutumları göz önünde bulundurularak yapılmalıdır. Türkiye’de Y kuşağı ile ilgili pek çok çalışma yapılmış ancak onların yaşlılık ve yaşlanma ile ilgili tutumlarına yeteri kadar bakılmamıştır. Bu çalışma, Y kuşağına mensup 19-24 yaş grubundaki gençlerin, yaşlılık ve yaşlanmaya ilişkin tutumlarını belirlemeyi amaçlamaktadır. Araştırmanın evrenini, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı Bahar Dönemine kayıtlı lisans öğrencileri oluşturmaktadır. Çalışmada, araştırmaya katılan gençlerin yaşlılık ve yaşlanmaya ilişkin görece olumsuz bir tutuma sahip oldukları tespit edilmiştir. Katılımcıların yaşlılık ve yaşlanmaya ilişkin tutumlarının cinsiyet, yaşam yeri, aile türü ve büyük ebeveynler ile birlikte yaşama değişkenlerine göre anlamlı bir düzeyde değişmediği görülmüştür. Ancak büyük ebeveynler ile geçirilen sürenin, yaşlılık ve yaşlanmaya ilişkin tutumu olumsuz etkilediği tespit edilmiştir. Çalışmada, yaşlanmaya ilişkin olumlu tutumun, yaşlı bireyler ile ileride çalışma arkadaşı olma isteğine olumlu yansıdığı belirlenmiştir. Ayrıca yaşlı bakımında devlet yerine aileyi önceleyen katılımcılarda, daha olumlu bir yaşlılık ve yaşlanma tutumu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Age and Age Of The Youth: An Example.
2020
Yazar:  
Özet:

In Turkey, the percentage of the elderly population in the general population is rapidly increasing. In 2060, one in five people living in Turkey is expected to be older. Nowadays, young people who experience their 20s will step into age in the 2060s. The 21st of Turkey. YY .The policy of aging for the second half of the year should be carried out taking into account the characteristics and attitudes of the Y generation that will move towards aging during this period. In Turkey, many studies on the Y generation have been done but their attitudes regarding aging and aging have not been sufficiently considered. This study aims to identify the attitudes of young people in the 19-24 years of age with respect to aging and aging. The universe of research is formed by graduate students registered in the Spring Period of the 2018-2019 Education and Teaching Year at Nevşehir Hacı Bektaş Veli University. The study found that young people involved in the study had a relatively negative attitude towards aging and aging. Participants’ attitudes to age and age have not changed significantly according to their variables of living with gender, place of living, family type and the elderly parents. However, the time spent with the older parents has been found to have a negative impact on their attitude towards aging and aging. The study found that the positive attitude towards aging is a positive reflection of the desire to be a partner with older individuals in the future. In addition, in the senior care, more positive aging and aging attitudes have been identified in the participants who advance the family instead of the state.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Yaşlı Sorunları Araştırma Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 137
Atıf : 1.251
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini