Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 27
 İndirme 2
Türkiye’nin Öncü Sektörleri: Stratejik Sektörlerin Belirlenmesine Yönelik Bir Model Önerisi
2021
Dergi:  
Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Uluslararası kuruluşların 2018 yılı içerisindeki raporlarına göre 2019 ve 2020 yıllarının dünya genelinde büyüme ve küresel ticaret adına en verimli yıllar olacağı öngörülmüş olmasına karşın 2019 yılı içerisinde ABD’nin neden olduğu bölgesel ve jeopolitik ticaret savaşları, Brexit anlaşmazlıkları ve ABD-Çin gerilimi nedeniyle bu beklentiler gerçekleşememiştir. Dünya genelinde 2019 yılı içerisinde yaşanan küresel sorunlar nedeniyle dünya ekonomisi olumsuz yönde etkilenmişken ülkemiz küresel ticaret savaşlarından yara almamış ve 2018 yılındaki 167 Milyar ABD Dolar olan ihracat rekoru 2019 yılında bir kez daha kırılarak Cumhuriyet tarihinin en üst seviyesine ulaşmıştır. 2020 yılı ülkemiz için önemli hedefler ve olumlu tablolar ile başlamış olmasına karşın 2019 Aralık ayı itibariyle tüm dünyayı etkisi altına alan CoronaVirüs salgını nedeniyle hem dünya ticareti hem de ülkemiz ekonomik açıdan olumsuz etkilenmiştir. Literatür incelendiğinde ülkemiz için önem arz eden ithalat ve ihracat kalemlerine yönelik kapsamlı bir çalışma yapılmadığı keşfedilmiştir. Bu çalışma kapsamında ülkemiz için önem arz eden ithalat ve ihracat ürün gamlarının belirlenmesine yönelik teorik bir araştırma gerçekleştirilmiş ve bir araştırma modeli önerilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Turki̇ye’ni̇n Oncu Sektorleri̇: Strateji̇k Sektorleri̇n Beli̇rlenmesi̇ne Yoneli̇k Bi̇r Model Oneri̇si̇
2021
Yazar:  
Özet:

According to international organizations’ 2018 reports, 2019 and 2020 are expected to be the most productive years for global growth and global trade, but in 2019 these expectations have not been fulfilled due to the regional and geopolitical trade wars caused by the United States, the Brexit disputes and the U.S.-China tensions. As a result of global problems in the year 2019, the world economy has been negatively affected, our country has not been wounded by global trade wars and the export record of $167 billion in 2018 has once again broken in 2019 and has reached the highest level in the history of the Republic. Although 2020 has begun with important goals and positive tables for our country, the CoronaVirus epidemic that has affected the whole world since December 2019 has affected both the world trade and our country economically. When the literature was studied, it was discovered that there was no comprehensive study of import and export penses that were important for our country. In the framework of this study, a theoretical research was conducted to determine import and export product range that is important for our country and a research model was proposed.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 402
Atıf : 4.848
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini