Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 42
 İndirme 8
FOURTH GRADE PRIMARY SCHOOL STUDENTS’ PERCEPTION OF DIGITAL CLASSROOM AND DIGITAL TEACHER
2020
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı ilkokul 4.sınıf öğrencilerinin hayallerindeki dijital sınıf ve öğretmen algılarını çizdikleri resimler yoluyla incelemektir. Çalışma 2017-2018 eğitim öğretim yılı bahar döneminde gerçekleştirilmiştir. Çalışmaya Bayburt il merkezinden dördüncü sınıfta öğrenim gören 42 öğrenci katılmıştır. Nitel araştırma yöntemlerinden yorumlayıcı içerik analizi yöntemi kullanılarak gerçekleştirilen çalışmanın verileri, çiz-ve-anlat tekniği ile toplanmış, verilerin toplanması sırasında, çalışmaya katılan öğrencilerden “hayalinizdeki dijital sınıf ve öğretmen” ile ilgili bir resim çizmeleri ve çizdikleri resimleri açıklamaları istenmiştir. Çalışmadan elde edilen veriler analiz edildiğinde öğrenciler bulundukları sınıfta yer alan eşyalara farklı özellikler katarak canlılık kazandırmaktadır. Bazı öğrenciler sınıftaki eşyaların kullanımını kolaylaştırmak için düğme yerleştirmiş veya sese tepki verebilen ses sistemi eklemiş. Öğrenci çizimleri incelendiğinde, ilkokul öğrencilerinin dijital öğretmen çizimlerinde genellikle robot öğretmene yer verdikleri ve robot öğretmenin çeşitli renkler ve özelliklerde düğmelere sahip olduğu görülmüştür. Öğrenciler dijital öğretmenlerini her şeyi anında yapan ve her dediklerini yerine getiren öğretmen olarak ifade etmektedirler. Ayrıca dijital öğretmenlere normal bir insanın sahip olamayacağı özellikleri (uçmak, renk saçmak, uzayıp kısalmak, kollarının her yere yetişmesi ve her sesi duyması gibi) yüklemişlerdir. Çizimler öğrencilerin kendileri, sınıfları ve okulları için ihtiyaç duydukları noktaları ön plana çıkaran niteliklere sahip hayali öğretmenleri ortaya çıkarmaktadır. Öğrencilerin daha küçük yaşlarda dijital dünyaya adaptasyon sağlamaları gerekmektedir. Bu yüzden hem sınıf ortamının düzenlenmesinde hem öğretmen yetiştirmede, hem de ilkokul ders öğretim programlarında dijital etkinliklere yer verilmesi gerektiği söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.535
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)