Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 29
21. Yüzyılda Yeni Bir Savaş Türü: Ticaret Savaşları ve Yeni Korumacılık
2018
Dergi:  
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal
Yazar:  
Özet:

Büyük ekonomik ve finansal krizlerden sonra genellikle devletler, uyguladıkları ekonomi politikalarını gözden geçirme ihtiyacı duyarlar. Bu bağlamda yaşanan son 2008 küresel finansal kriz, ülkelerin ekonomik ve siyasi amaçları doğrultusunda uygulamaya çalıştıkları korumacı politikaları, daha çok gündeme getirmiş ve daha belirgin kılmıştır. Korumacılık anlayışı, özellikle gelişmiş Avrupa ülkelerinde daha çok ön plana çıktığı için, ekonomik göstergeleri bozulan birçok ülke, korumacı tedbirlerin uygulanması gerektiği konusunda uzlaşıya varmışlardır. Başka bir deyişle küreselleşme politikalarına olan güvenin azalması sonucu, korumacılık politikalarına doğru geri dönüş süreci başlamıştır. Bu süreç doğrultusunda başlayan kur savaşları ve onun ticaret savaşlarına dönüşümü, dünya ekonomisinde yeni güçlerin ortaya çıkmasına sebep olmuştur. İşte korumacılık mı?- serbest ticaret mi? sorusuna cevap bulmanın amaçlandığı bu çalışmada, önce korumacılık her yönüyle ele alınmakta, daha sonra ülkelerin izledikleri korumacı politikalar, kur ve ticaret savaşları ekseninde detaylı bir şekilde irdelenmektedir. Sonuçta korumacılık politikaları yerine serbest ticaretin benimsendiği görüşü ağırlık kazanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Social Mentality and Researcher Thinkers Journal

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.471
Atıf : 354
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini