Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 80
 İndirme 45
 Sesli Dinleme 2
Kavram Haritalarının Fen Öğretiminde Kullanımına İlişkin Öğretmen Görüşleri
2018
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Kavram genel anlamıyla bir olay veya olgunun bilinçte oluşan yapısı ve öznel bir tasarımıdır. Kavramlar, düşünce sistemimizin temel bir yapı taşıdır. Çünkü kavramlar, bizim dünyayı algılamamıza yön verir, çevrede meydana gelen olayları anlamlandırıp, tepki vermemizi sağlar. Türkçenin geniş bir kelime dağarcığına sahip olması dilimizin zengini olup, aynı zaman da soyut ve somut birçok yapıyı bünyesinde barındırır. Bu sebeple kavram öğretimi bireylerin gelişimi için çok önemlidir. Kavram öğretimi sayesinde; kelime dağarcığı genişler, metabilişsel becerilerin gelişimi desteklenir, akademik ve sosyal becerilerin gelişimi sağlanır. Gerek fen bilimleri eğitiminde gerekse sınıf öğretmenliği eğitimindeki temel gaye kişinin özellikle kendisini, doğal ortamını ve çevre ile etkileşimini geliştirmek için gerekli becerilerin öğretilmesidir. Bu uygulamalarla öğrencilere aldıkları derslerin sevdirilmesi, öğretilenlerin günlük hayatta kullanılabilirliğinin sağlanması ve derslerin bir bilgi yığını olmaktan çıkarılması amaçlanmıştır. Kavramlar arası ilişkileri kurmak için öğrencilere yardımcı olmak amacıyla tasarlanan kavram haritaları fen bilimleri eğitiminde önemli bir yer tutmaktadır. Bu doğrultuda sınıf öğretmenliği ve fen bilimleri öğretmenliği 1., 2., 3., 4. sınıf öğrencilerinin kavram haritalarının kullanımına ilişkin görüşlerini belirlemek amacıyla 2016-2017 öğretim yılında Erzurum ili Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi öğretmen adaylarının görüşleri baz alınarak yapılan bu araştırma nitel yaklaşımlardan tarama deseninin kullanıldığı betimsel bir araştırmadır. Yaptığımız çalışma sonunda elde edilen verilerin analizinde fen bilimleri ve sınıf öğretmenliği bölümündeki öğretmen adaylarının kavram haritasını kullanamaya yatkın olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.085
Atıf : 9.539
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini