Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 71
 İndirme 29
Oyun ve Öğrenme Aracı Olarak Çocuk Mobil Uygulamaları
2017
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Mobil teknolojiler yüzyılımızda sanal dünyanın her boyutunda karşımıza çıkan ve yaşamı pozitif yönde kolaylaştıran önemli bir gelişmedir. Ebeveynler için çocuk gelişiminde mobil cihazların kullanımı günlük yaşam ritüeli içerisinde oldukça yaygın olarak görülmektedir. Mobil uygulamaları kullanan çocukların sayısının her geçen gün artması, eğitsel amaçlı mobil uygulama geliştirmeye yönelik ilgiyi de beraberinde arttırmıştır. Mobil uygulama pazarının gün geçtikçe çocuklara yönelik içerik ve tasarımlara yöneldiği görülmektedir. Çocukların internet ortamında çevrimiçi harcadığı zaman göz önünde bulundurulduğunda bilişsel ve fiziksel kısıtlamalar, birçok zorluğu da beraberinde getirmektedir. Kötü tasarlanmış bir mobil uygulama içeriğinin ve çocuklara uygun olmayan renk ve desenlerle eşleştirilmiş bir tasarımın bu durumu daha da kötüye çektiğini söyleyebiliriz. Çocuk için yapılan bir tasarımda çocuğun gelişim özellikleri ön planda tutulmalı ve tasarım bu doğrultuda gerçekleştirilmelidir. Çocuk için bir tasarım yapmak yetişkinler için yapılan tasarımlardan büyük farklılıklara sahiptir. Çocukların ihtiyaçları özel ilgi ve çaba gerektirmektedir. Geleceğin tasarımcıları için bu ihtiyaçlara özen gösterilmesinin çocuğun gelişim sürecine katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Eğitsel mobil uygulamaların hedef kitlelerine göre geniş bir içerik ve tasarıma sahip olması bir görsel bütünlük sağlayıp sağlayamadığı merak konusudur. Bu uygulamaların çocuklar için özel içerik ve tasarım ile oluşturulması başlı başına birçok soruyu da beraberinde getirmektedir. Uygulama kullanımının çocuğun gelişim basamağına uygun olup olmadığı, içeriğin ve tasarımın çocuğa uygunluğu, girdi ve dönütler, ebeveyn beklentileri gibi konuların yanıtlanması beklenmektedir. Mobil uygulama tasarımının bir bütün olarak görülmesi, tasarımcı, yazılımcı ve içerik üreticilerin ekip olarak hareket etmesi uygulama içinde bir bütünlük sağlaması açısından önemlidir. Bu çalışmanın amacı, çocuklar için geliştirilen mobil uygulamaların tasarım ve geliştirme sürecinde göz önünde bulundurulması gereken unsurların tartışılmasıdır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.916
Atıf : 45.104
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini