Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 68
 İndirme 16
Çocuk Merkezli Kullanıcı Arayüz Tasarımlarında İkon Kullanımı
2017
Dergi:  
Medeniyet Sanat
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda geliştirilen kullanıcı arayüz tasarım kılavuzları, genel olarak yetişkinler için tasarlanmakta, fiziksel ve bilişsel gelişimleri nedeniyle özel bir ilgiye ihtiyacı olan çocuklar ise göz ardı edilebilmektedir. Çocuklar, yetişkinlere özel tasarlanan kullanıcı arayüzü tasarım unsurlarını kullanırken algı konusunda zorluklarla karşılaşabilmektedir. Bu yüzden çocuklara yönelik tasarlanan mobil uygulamalarda, onların kolaylıkla algılayabileceği ve kullanabileceği arayüz tasarım unsurlarına yer verilmelidir. Bu anlamda özellikle ikonlar, çocuklara sezgisel kullanıcı arayüzleri sunmak için gerekli tasarım unsurlarıdır. Fakat günümüzde çocukların algılamakta zorlanabileceği ikonların kullanıldığı birçok mobil eğitim uygulamasına rastlanmaktadır. Bu çalışma kapsamında, 9-11 yaş aralığındaki çocuklara yönelik, eğitim kategorisinde bulunan üç adet tablet uygulaması ikon kullanımları bakımından incelenmiştir. Araştırma kapsamında incelenen tablet uygulamalarının kullanıcı arayüzü tasarımlarında çocukların algılamakta zorlanabilecekleri ikonların yer aldığı tespit edilmiştir. Elde edilen bilgiler ışığında eğitim uygulamalarındaki genel ikon kullanımı sorunları saptanmış ve bu sorunlara yönelik çözüm öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

null
2017
Dergi:  
Medeniyet Sanat
Yazar:  
0
2017
Dergi:  
Medeniyet Sanat
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Medeniyet Sanat

Alan :   Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 101
Atıf : 327
Medeniyet Sanat