Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 94
 İndirme 20
 Sesli Dinleme 1
Türkiye’deki Yat Limanlarının Güvenlik Zafiyetleri
2017
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Deniz ticaretinin önemli kollarından birisi de deniz turizmine bağlı marinacılık faaliyetleridir. Dünya turizminde önemli bir yere sahip olan Akdeniz' in doğu bölgesinde bulunan Türkiye, Ege ve Akdeniz kıyı şeridi ile marinacılık ekseninde işlek bir uğrak yeri haline gelmiştir. Marinacılık sektöründe rol alan yatlar ve marinalar terörizm, kaçakçılık gibi yasadışı faaliyetler kapsamında, ülke sınır güvenliği açısından belirli riskler taşımaktadır. Çalışmada Marmara, Ege ve Akdeniz bölgesinde faaliyet gösteren 13 adet marinanın güvenlik seviyelerinin ortaya konulması ve ülke güvenliği için bir zafiyet doğurup doğurmadığının tespiti amaçlanmaktadır. Bu bağlamda öncelikle marina ve güvenlik kavramları genel olarak açıklanmış, denizyolu taşımacılığı sektörünün temel güvenlik esaslarını içeren Uluslararası Gemi ve Liman Tesisi Güvenlik Kodu (ISPS CODE) hakkında bilgilere yer verilmiştir. Çalışmamızın araştırma bölümünde marina yöneticilerine marinaların güvenlik durumuna ilişkin yüzyüze görüşme yöntemi ile açık uçlu sorular sorulmuştur. Sonuç olarak, araştırmaya tabi marinalarda Uluslararası Gemi ve Liman Tesisi Güvenlik Kodunun uygulanmadığı, giriş çıkış kontrollerinin ve tekne arama prosedürleri gibi güvenlik tedbirlerinin alınmadığı görülmüş, birçok açıdan güvenlik zafiyeti sorunun olduğu tespit edilmiştir. Bu doğrultuda çalışmanın sonunda, marina güvenliği hususunda zafiyeti giderecek bir takım öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Security Vulnerabilities Of Marinas In Turkey
2017
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

One of the important branches of maritime trade is yacting related to marine tourism activities.Turkey which is located in the Eastern Mediterranean is an important point of the world tourism, has become a frequently traveled destination together with Aegean and Mediterranean coastline within the context of yachting.Yachts and marinas carry significant risks with regards to security of national borders in the scope of illegal activities such as terorism, smuggling. The aim of the study is to determine the security levels of 13 marinas operating in the Marmara, Aegean and Mediterranean regions and to determine whether they have a vulnerability for national security. In this context the concept of marina and security are explained generally, informed in the sense of International Ship and Port Facility Security Code (ISPS) that involved essential security units of maritime transportation sector. In the research section of our study, open-ended questions were asked to marina directors by means of a face-to-face interview about the security situation of marinas. Consequently it concluded that ISPS CODE and security precautions such as inbound-outbound controls and vessel stowaway search procedures are not implemented and and have been found to be a security vulnerability in terms of a lot of fields. Accordingly at the end of the the study, some suggestions have tried to find out related security issues of marinas.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 46.051
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini