Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 419
 İndirme 228
 Sesli Dinleme 3
Dünya Bankası ve Imf Verileri Işığında Türkiye’nin Ekonomik Görünümü (2000-2015)
2017
Dergi:  
Hukuk ve İktisat Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yaklaşık bir asırlık geçmişe sahip olan Cumhuriyet Türkiye’si, kuruluşundan günümüze kadar ki süreçte ekonomik olarak dönem dönem daralma ve genişlemelerle karşı karşıya kalmış; çeşitli kırılganlıklara, zayıflıklara ve olumsuzluklara rağmen ekonomik açıdan bir gelişim göstermiştir. Mevcut dönem içerisinde çok sayıda ulusal ve uluslararası kaynaklı ekonomik kriz de yaşamıştır. 2000 ve sonrası yakın tarih açısından sırasıyla Türkiye kaynaklı Kasım 2000 ve devamı olan Şubat 2001 krizleri ile dış kaynaklı 2008 küresel finans krizi ve bunun devamı olarak ifade edilebilecek Euro merkezli 2011 krizleri Türkiye ekonomisini doğrudan ya da dolaylı olarak etkilemiştir. Bu çalışmayla 2000’li yıllardan günümüze kadar Türkiye’de yaşanan makroekonomik gelişmelere ilişkin olarak genel bir değerlendirme yapılarak Türk ekonomisine ışık tutulmaya çalışılacaktır. Bu doğrultuda IMF ve Dünya Bankası’nın verileri ışığında; 2000- 2015 dönemine ait ekonomik büyüme, milli gelir, kişi başı milli gelir, istihdam, işsizlik, enflasyon, dış borçlanma, yabancı yatırımlar, cari denge ve dış ticaret başlıkları altında temel makroekonomik göstergelerdeki gelişmeler tablolar ve grafikler yardımıyla analiz edilecektir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Hukuk ve İktisat Araştırmaları Dergisi

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 173
Atıf : 937
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini