Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 26
 İndirme 2
Kri̇z, Kuresellesme, Sermaye Hareketleri̇ ve 2001 Kri̇zi̇ne Geli̇nen Surecte İkti̇sadi̇ Poli̇ti̇ka Yanlislari
2015
Dergi:  
Akademik Hassasiyetler
Yazar:  
Özet:

İkinci dünya savaşının sonrasında dünya ekonomik sistemi üzerinde yapılan  düzenlemeler sonucu oluşturulan yeni kuruluşların uyguladığı ekonomi politikaları  ve 1980 sonrası Küreselleşme ve sermaye hareketlerindeki serbestleşme dünya  ekonomisinde krizlere yeni bir boyut kazandırmıştır. Bu boyut krizlerin etki alanını  ulusal boyuttan uluslararası boyuta oradan da küresel boyuta taşımıştır.1930’lu  yıllardan itibaren, ithal ikamesine dayalı sanayileşmeye yönelen Türkiye,1980’den  sonra piyasa ağırlıklı dışa açık bir ekonomik model uygulamaya koymuştur. Bu  tarihten sonra Türkiye, Dünya Bankası ve IMF desteğinde serbest piyasa ağırlıklı dışa  açık politikaları esas alan ve neoliberal politikaları uygulayan ülkeler arasında yerini  almıştır. Türkiye 1989 ortalarında sermaye hareketlerinin serbestleşmesi ile birlikte  döviz kuru, cari açık, dış borç ve faiz oranlarındaki dalgalanmaların sebep olduğu  krizlere maruz kalmıştır. Bunun sonucunda da yatırım, büyüme, istihdam ve gelir  dağılımı gibi orta ve uzun döneme yönelik hedeflerde bozulmalar meydana gelmiştir.  Bu nedenle ülke Cumhuriyet tarihinin en ciddi ekonomik krizleri olarak nitelendirilen  Kasım 2000 ve Şubat 2001 krizlerini yaşamıştır. Kriz sonrasında toplumun her  kesiminde ciddi ekonomik kayıplarla birlikte sosyal huzursuzluklar ve güvensizlik  meydana gelmiştir. Bu çalışma ekonomik kriz kavramını esas alarak, Kasım 2000  ve Şubat 2001 krizlerinin oluşumun da etkisi olan dünyadaki sermaye hareketleri ve  küreselleşme ile birlikte Türkiye ekonomisinde meydana gelen makro iktisadi politika  değişikliklerini, makro iktisadi göstergeleri kullanarak analiz edilecektir. 

Anahtar Kelimeler:

Crisis, Globalization, Capital Movements and 2001 Wrong Policy On Economy Crisis Come In The Process
2015
Yazar:  
Özet:

Economic policies which implemented by the new institutions who created as a result of amendments on the World economic system in the aftermath of the WWII and after 1980 the globalization of the world economy and the liberalization of capital movements it has added a new dimension to the crisis. This new dimension moved crisis of domain from national dimension to international dimension from there to a global scale. Since 1930s, Turkey which act towards industrilization based on importiimitation , after 1980 has implemented marked oriented and openness economic model. After this date, Turkey, ıt has taken its place among the countries which get assistance from World Bank and IMF, free market oriented based on opennes policies and implemented neoliberal policies. İn mid-1989 with the liberalization of capital movements, Turkey was exposed to crisis which caused by exchange rate, current account deficit, external debt and fluctuations in interest rates. As a result, deterioration has occured in medium and long term goals as investment, growth, employment and income distribution. Therefore, Turkey has experince November 2000 and February 2001 crisis which described as the country’s most serious economic crises in history of the republic. After the crisis, serious economic losses in all segments of the society with social unrest and distrust have occured. This study, based on the concept of economic crisis, global capital movements and globalization, which effect on November 2000 and February 2001 crisis, together with macroeconomic policy changes that occurred in Turkey’s economy, is going to analyses using macroeconomic indicators. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Akademik Hassasiyetler

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 446
Atıf : 1.040
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini