Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 109
 İndirme 27
Kriz ve Yeni Toplumsal Hareketler: “işgal Et” Örneği
2015
Dergi:  
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Neo-liberal küreselleşme sürecinde bireyler, sınıflar ve ülkeler arasındaki eşitsizlikler giderek artmış ve derinleşmiştir. Bu sürecin bir sonucu olarak belirsizlik ve güvencesizlik toplumsal yaşamın olağan parçaları haline gelmiştir. Anılan dönemde uygulanan ekonomi politikalarının bir sonucu olarak, geleneksel emek hareketinde yaşanan gerilemenin de etkisiyle bir toplumsal muhalefet açığı sorunu söz konusu olmuştur. Bu noktada 1968 Hareketi ile başladığı varsayılan yeni toplumsal hareketler bir toplumsal muhalefet alternatifi olarak ön plana çıkmıştır. Yeni toplumsal hareketlere ilişkin tartışmalarda 1999 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin Seattle eyaletinde gerçekleştirilen Dünya Ticaret Örgütü karşıtı gösterilerin ayrı bir önemi vardır. Seattle sonrası süreçte sermayenin küreselleşmesi karşısında küresel muhalif hareketi simgeleyen Dünya Sosyal Forumu düzenlenmeye başlanmıştır. Dünya Sosyal Forumu, küresel düzeyde muhalefeti örgütlese de, bu yapının yerel ve ulusal sorunları nasıl çözeceği sorusu uzun tartışmaların yaşanmasına neden olmuştur. Belirtilen tartışmalar 2008 Krizi ile birlikte iyiden iyiye hızlanmıştır. Bu süreçte Yunanistan ile başlayıp İspanya ve kısmen Arap ülkeleri ile devam eden yeni toplumsal hareket örnekleri yeni bir muhalefet anlayışının simgesi olmuşlardır. Sıralanan örneklerle benzer şekilde, krize karşı alınan önlemlerin Amerika Birleşik Devletleri’nde orta sınıflar üzerinde yarattığı olumsuz sonuçlar ve sermaye sınıfının çıkarlarının korunması adına alınan önlemlerin orta sınıflar üzerinden tazmin edilmesi bu ülkede de toplumsal huzursuzluğun artması sonucunu doğurmuştur. Ülkede irili-ufaklı eylemlerle başlayan kriz karşıtı gösteriler İşgal Et Hareketi ile birlikte büyük bir sıçrama yaşamıştır. Bu çalışmanın amacı, neo-liberal ideolojinin gelişimi ekseninde Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanan ekonomik krizi ve İşgal Et Hareketini yorumlamaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 692
Atıf : 5.698
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini