Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 52
 İndirme 10
Turki̇ye Ekonomi̇si̇nde 1990 - 2011 Donemi̇nde Enflasyon Di̇nami̇kleri̇
2013
Dergi:  
Finansal Araştırmalar ve Çalışmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye, 2001 yılındaki ekonomik kriz sonrası uygulamış olduğu ekonomik politikalar sonucunda 1975-2001 yılları arasında kronik bir sorun haline gelmiş olan enflasyon oranını 2004 yılında tek haneli rakamlara düşürmeyi başarabilmiştir. Bu çalışmada, Ocak 1990 – Aralık 2011 dönemi Türkiye ekonomisindeki enflasyon dinamikleri, uzun ve kısa dönemler için Johansen Cointegration Test ve Vector Error Correction modeli (VEC) kullanılarak analiz edilmektedir. Analiz sonuçları ilgili dönemde Türkiye’deki enflasyonun temel olarak para arzı, ekonomik büyüme, nominal döviz kuru, dolarizasyon ve reel ücretlerdeki değişikliklerden kaynaklandığını ortaya koymaktadır.

Anahtar Kelimeler:

-
2013
Yazar:  
Özet:

In 2004, Turkey managed to reduce the chronic high inflation rates that characterized its economy over the period 1975-2001 to single digits, thanks to economic policies implemented in the aftermath of the 2001 financial crisis. This paper analyzes inflation dynamics in the Turkish economy both in the short- and the long-run, over the period January 1990 to December 2011 by using the Johansen Cointegration Test and the Vector Error Correction model (VEC). Empirical results show that the inflation rates in Turkey are mainly related to changes in money supply, economic growth, nominal exchange rates, dollarization and real wages.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Finansal Araştırmalar ve Çalışmalar Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 335
Atıf : 1.517
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini