Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 92
 İndirme 18
TÜRKİYE’NİN ENFLASYON YAPISI VE ENFLASYONLA MÜCADELEDE UYGULANAN POLİTİKALAR
2020
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Enflasyon, az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en temel makro ekonomik sorunlarından biridir. Enflasyonu kalıcı olarak ortadan kaldırmak amacıyla uygulanacak doğru politikaların seçimi, enflasyonun nereden kaynaklandığının bilinmesine bağlıdır. 1990’lı yıllar Türkiye’de enflasyonun yüksek seyrettiği yıllar olmuş, 2001 krizi dönemine kadar enflasyon üç haneli rakamlara yaklaşmıştır. Türkiye, 2001 sonrası güçlü ekonomiye geçiş programı ve 2002 yılından itibaren enflasyon hedeflemesi rejimine yönelik politika uygulamıştır. Özellikle bu dönemde enflasyon ile mücadelede büyük başarı elde edilmiştir.Bu çalışmanın amacı, Türkiye’de 1996-2015 dönemi enflasyonla mücadelede uygulanan politikaların sonuçlarını karşılaştırmalı analiz yöntemiyle ortaya koymaktır. Çalışmada yer alan enflasyona ait veriler, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) veri tabanından alınmıştır. Türkiye’de son yıllarda enflasyon ile mücadelede büyük mesafeler kat edilmesine rağmen gelişmiş ülkelerde olduğu gibi enflasyonun tek haneli hale getirilmesi ve orada tutunması sağlanamamıştır. Türkiye ekonomisinde enflasyonu kalıcı olarak ortadan kaldırmak için üretimi artırmaya yönelik yapısal politikalar üzerinde durulmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Turkey's inflation and the fight against inflation
2020
Yazar:  
Özet:

Inflation is one of the most fundamental macroeconomic problems in the less developed and developing countries. The choice of the right policies to be implemented in order to permanently eliminate inflation depends on the knowledge of where inflation comes from. The 1990s were the years in which the inflation was high in Turkey, and until the 2001 crisis, the inflation approached three-digit figures. Turkey has implemented its transition program to a strong economy since 2001 and its policy towards the inflation target regime since 2002. The aim of this study is to reveal the results of the policies implemented in the fight against inflation in Turkey in the period 1996-2015 by comparative analysis method. The data of inflation included in the study was obtained from the database of the Central Bank of the Republic of Turkey and the Turkish Statistical Bureau (TÜIK). In Turkey in recent years, although large distances have been made in the fight against inflation, as in developed countries, inflation has not been made one-number andined there. In the Turkish economy, it is necessary to focus on structural policies to increase production to permanently eliminate inflation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.775
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi