Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 121
 İndirme 49
Örgütsel Adalet Algısı’nın Çalışanların İş Doyumu ve İşten Ayrılma Eğilimine Etkisi
2018
Dergi:  
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Aristoteles'ten Platon'a kadar bir çok filozofun üzerinde çalıştığı adalet, Adams'ın eşitsizlik teorisi ile örgütlerin ve yöneticilerinin de üzerinde durması gereken bir kavram haline gelmiştir. Çünkü işgörenler, sahip oldukları koşulları iş arkadaşlarıyla kıyaslamak suretiyle eşitlik ve adalet aramakta; aradıkları bu eşit ve adil çalışma şartlarına sahip değillerse, bu duruma birtakım tepkiler göstermektedirler. Bu sebeple çalışma, örgütsel adalet algısı ile çalışanların iş doyumu ve işten ayrılma eğilimi arasındaki ilişkiyi ele almaktadır. Örgütsel adalet algısı, prosedürel ve dağıtımsal olarak iki alt boyutta incelenmiştir. Veriler, Konya Sanayi Bölgesi'nde farklı sektörlerde faaliyet gösteren, içlerinde Türkiye'nin ilk beşyüz ve ikinci beşyüz büyük sanayi kuruluşu da bulunan ondokuz ayrı işletmenin çalışanları üzerinde yapılan bir anket çalışmasıyla elde edilmiştir. Verilere faktör analizi, korelasyon analizi ve regresyon analizi yapılmıştır. Elde edilen sonuçlar, örgütsel adalet algısının her iki alt boyutunun da, çalışanların iş doyumu ile anlamlı ve pozitif yönde ve işten ayrılma eğilimi ile anlamlı ve negatif yönde ilişkili olduğunu göstermiştir

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Organizational Justice Consciousness On Employees' Employment and Retirement Trends
2018
Yazar:  
Özet:

The righteousness that he worked on many philosophers from Aristotle to Platon has become a concept that Adams’ theory of inequality and its organizations and governors must stand on. For the employers are seeking equality and justice by comparing the conditions they have with their colleagues; if they do not have those equal and fair working conditions they are seeking, they are showing a number of reactions to this situation. Therefore, the work deals with the relationship between the organizational perception of justice and the employee’s job satisfaction and the tendency to leave the job. The perception of organizational justice has been studied in two subdimensions, procedural and distributionally. The data were obtained by an survey of employees of nine separate enterprises, including the first five hundred and the second five hundred major industrial enterprises of Turkey, which operate in different sectors in the Konya Industrial Region. The data has been conducted by factor analysis, correlation analysis and regression analysis. The results have shown that both subdimensions of the organizational justice perception are significantly and positively related to employment satisfaction and the tendency to leave the job in a meaningful and negative direction.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.910
Atıf : 9.607
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini