Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 5
Okul Oncesi Donemde Cocugu Olan Babalarin Cocuklarinin Cinsel Gelisimlerine Yonelik Tutumlari
2023
Dergi:  
Afyon Kocatepe University Journal of Social Science
Yazar:  
Özet:

Cinsel gelişim anne karnında başlar ve doğumla birlikte başta ebeveyn tutumu olmak üzere diğer çevresel faktörlerden de etkilenir. Babalar, cinsel gelişim sürecinde çocuklarına rol model olurlar ve çocukların sağlıklı bir özdeşim kurmalarına yardımcı olurlar. Ayrıca babaların çocukları ile cinsel iletişim kurmaları çocukların gelecekteki cinsel davranışlarını da etkileyerek onları cinsel risklerden uzak tutmaktadır. Bu nedenle babaların cinsellik konusunda iletişime açık olmaları ve olumlu bir tutum sergilemeleri oldukça önemlidir. Bu araştırma, babaların cinsel gelişime yönelik tutumlarını ve bu tutumları etkileyen demografik değişkenleri (çocuğun yaşı, çocuğun cinsiyeti, çocuk sayısı, babanın yaşı, babanın eğitim düzeyi, sosyoekonomik düzeyi) ortaya çıkarmayı amaçlamaktadır. Araştırma, nicel araştırma yaklaşımında ve betimsel modeldedir. Çalışma grubu 3-6 yaş arası çocuğu olan 190 babadan oluşmaktadır. Veriler internet ortamında, 'Bilgi Formu' ve 'Ebeveyn Tutum Ölçeği' kullanılarak toplanmıştır. Verilerin analizinde bağımsız örneklem t-testi, tek yönlü ANOVA ve Tukey testi analizi kullanılmıştır. Elde edilen bulgulara göre çocuğun cinsiyeti, çocuk sayısı, baba eğitim düzeyi, sosyoekonomik düzey değişkenleri ve babaların cinsel gelişime yönelik tutumları arasında anlamlı bir ilişki olduğu görülmektedir. Babanın yaşı, çocuğun yaşı ve babanın tutumu arasında anlamlı bir ilişki bulunamamıştır. Babaların cinsel gelişime yönelik tutum puan ortalamalarının nötr-olumlu tutum aralığında olduğu görülmektedir. Babalar çocukların cinsel soruları ve cinsel davranışlarına karşı genellikle olumlu bir tutum sergilerken, sosyal normlara karşı olumsuz bir tutum sergilemişlerdir.

Anahtar Kelimeler:

Attitudes Of Fathers Who Have Children In Preschool Period Towards Their Children's Sexual Development
2023
Yazar:  
Özet:

Sexual development begins in the mother's womb and is affected by other environmental factors, especially parental attitude, with birth. This research aims to reveal fathers' attitudes on sexual development and the demographic variables (child’s age, child’s sex, number of children, father's age, father's education level, socioeconomic level) that affect these attitudes. This study is in the quantitative research approach and the descriptive model. The study group consists of 190 fathers who have children aged 3-6. The data were collected on the internet by using the 'Information Form' and the 'Parental Attitude Scale'. While analyzing the data, independent sample t-test, one-way ANOVA, and Tukey test analysis were used. According to the findings, it is seen that there is a significant relationship between the variables of child’s sex, number of children, father's education level, socioeconomic level, and fathers' attitudes towards sexual development. There was no significant relationship between the age of the father, the age of the child, and the father's attitude. It is seen that the mean scores of the fathers' attitudes towards sexual development are in the range of neutral-positive attitudes. While fathers generally had a positive attitude towards children's sexual questions and sexual behaviors, they had a negative attitude towards social norms.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Afyon Kocatepe University Journal of Social Science

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 712
Atıf : 2.382
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini