Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 138
 İndirme 34
Asaf Hâlet Çelebi’nin Nigâr-ı Çîn Şiirinde Mesnevilerin İzleri
2019
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Asaf Hâlet Çelebi, 1940’lardan itibaren doğunun birçok kaynağından beslenen, doğu mistisizmi, Uzak Doğu kültürü, Budizm ve tasavvuf öğretilerine yer veren şiirleriyle Türk edebiyatının dikkat çeken isimlerindendir. Onun şiirinde divan şiirinin izlerini görmek mümkündür. Konu çeşitliliği açısından zengin olan mesneviler, Türk edebiyatında önemli bir yer tutarlar. Divan edebiyatında bu nazım şekliyle yazılmış pek çok eser olduğu bilinmektedir ve birçok mesnevinin masal unsurları taşıdığı söylenebilir. Asaf Hâlet Çelebi’nin bazı şiirlerinin masalsı bir yapısı olmasından yola çıkılarak bu çalışmada Asaf Hâlet Çelebi’nin Om Mani Padme Hum kitabında yayımlanan “Nigâr-ı-Çîn” şiirinde mesnevilerin izleri aranacaktır.

Anahtar Kelimeler:

The Worship Of The Worship Of The Worship Of The Worship Of God.
2019
Yazar:  
Özet:

Asaf Hâlet Çelebi, from the 1940s, is one of the main names of Turkish literature with his poems that include the teachings of Eastern mysticism, Far Eastern culture, Buddhism and Tasavvuf. It is possible to see the traces of his poetry. The topics that are rich in terms of diversity hold an important place in Turkish literature. It is known that in Divan literature there are many works written in this form of nazim, and it can be said that many mesnevines carry narrative elements. As a result of the fact that some of the poems of Asaf Hâlet Çelebi are a legendary structure, in this work, the traces of the mesnevians will be sought in the poem "Nigâr-i-Cîn" published in the Om Mani Padme Hum of Asaf Hâlet Çelebi.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 21
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini