Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 167
 İndirme 4
 Sesli Dinleme 2
Descartes’ın Ahlak Anlayışı / Descartes’s Ethıcs
2015
Dergi:  
Edebiyat ve Beşeri Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özet Dünyayı özneden hareketle ve onun eliyle inşaya çalışan René Descartes bu idealini ahlakına da yansıtır. Bu amaçla da ahlakta biri Muvakkat(geçici) diğeri Kati(temelli) olmak üzere iki başlık belirler. Muvakkat ahlak felsefe ağacını inşa etmeden önce işlerinde kararsız kalmamak adına geçici olarak oluşturulmuş bir ahlak iken Kati ahlak onun ahlaki idealinin bir sonucudur. Descartes bu Kati ahlakta dışardan bir müdahale ya da yardım talep etmeksizin temel ideali olan dünyevi kurtuluş ve saadeti gerçekleştirmeye çalışır. Anahtar Kelimeler: René Descartes, Cogito ergo sum, İrade, Muvakkat ahlak, Kati ahlak, Bilgelik, Fazilet, Saadet. Abstract René Descartes, who tries to construct the earth through the subject and his help, reflects his ideal on his ethics as well. For that purpose, he examines ethics in two headings; the temporal and the absolute. While temporal ethics is formed temporarily in order not to be undecided about his works before planting tree of philosophy, the absolute ethics is the result of his moral ideal. Descartes without demanding any help or interference from outside tries to realize his main goal through the proper ethics; that is secular salvation and wellbeing. Key words: René Descartes, Cogito ergo sum, Will, Temporal Ethics, Absolute Ethics, Wisdom Virtue, Wellbeing.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Edebiyat ve Beşeri Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 523
Atıf : 345
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini