Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 7
Öğretmenlerin İş Yerinde Sosyal Medya Kullanmalarına Yönelik Görüşlerinin İncelenmesi
2023
Dergi:  
Türkiye Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, öğretmenlerin işyerinde sosyal medyayı kullanmalarına yönelik görüşlerini ortaya çıkarmaktır. Bu çalışma nicel bir araştırma olup araştırmanın çalışma grubunu, 2021- 2022 Eğitim-Öğretim yılında Manisa ilinde farklı kademelerde görev yapan 233 öğretmen oluşturmaktadır. Verilerin toplanmasında “İş Yerinde Sosyal Medya Kullanımı Ölçeği” kullanılmıştır. Araştırma verileri normal dağılım gösterdiğinden parametrik testlerden yararlanılmıştır. Araştırma bulgularına göre erkek ve kadın öğretmenlerin iş yerinde sosyal medyayı orta düzeyde kullandıkları görülmüştür. Öğretmenlerin sosyal medyayı kullanmalarına ilişkin davranışlarının çoğunlukla İlişki/bağ kurucu sosyal medya ile uygunsuz sosyal medya kullanmada yoğunlaştığı görülmektedir. Bu iki boyuta ilişkin görüşlerin oldukça katılıyorum düzeyinde olduğu anlaşılmaktadır. Yapılan işe yönelik sosyal medya kullanımı davranışı orta, iş dışı kullanım ile sosyal medya kullanım yoğunluğu davranışlarının ise katılmıyorum düzeyinde olduğu görülmektedir. Öğretmenlere medyayı doğru kullanma konusunda eğitimler verilmesi önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Examination Of Teachers' Opinions On The Use Of Social Media At The Workplace
2023
Yazar:  
Özet:

The aim of this research is to reveal the opinions of teachers about their use of social media in the workplace. This study is a quantitative research and the study group of the research consists of 233 teachers working at different levels in the province of Manisa in the 2021-2022 academic year. “Scale of Social Media Use in the Workplace” was used to collect data. Parametric tests were used because the research data showed a normal distribution. According to the research findings, it was seen that male and female teachers use social media at a moderate level in the workplace. It is seen that the behaviors of teachers regarding their use of social media mostly concentrate on using relationship/bonding social media and inappropriate social media. It is understood that the views on these two dimensions are quite agreeable. It is seen that the behavior of social media use for the job is moderate, while the behaviors of non-work use and social media use intensity are at the level of disagree. It is recommended that teachers be trained on the correct use of the media

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Türkiye Eğitim Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 154
Atıf : 863
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini